ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η αυτοδιοίκηση έχασε με το 43% νίκησε η αποχή

Η Ευρώπη απορρίπτει εκλογικά συστήματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές με εκλογή υποψηφίων κάτω από 50%  γιατί πρόκειται για ένα αντιδημοκρατικό μέτρο, όμως στην Ελλάδα δεν ισχύει .

Αυτά που έγιναν σε αυτές τις εκλογές απέδειξαν ότι το μέτρο του 43% είναι ο ορισμός της αντιδημοκρατικότητας και ο ορισμός της παραβίασης της βούλησης των πολιτών.

Άλλο πράγμα είναι η ενισχυμένη αναλογική που ισχύει στις εθνικές εκλογές και έχει φτιαχτεί για να δημιουργεί βιώσιμες και σταθερές κυβερνήσεις και άλλο είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο στην αυτοδιοίκηση.

Οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες πρέπει να έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας όχι μόνο για αριθμητικούς λόγους αλλά και γιατί υποτίθεται ότι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες δεν έχουν κομματικό πρόσημο.

Με λίγα λόγια δεν είναι τοπικοί κομματάρχες που φροντίζουν για τα συμφέροντα του κόμματος αλλά αιρετοί άρχοντες που φροντίζουν για τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας τους.

Μόνο και μόνο γι’ αυτό το λόγο πρέπει να έχουν πλειοψηφική αποδοχή.

Για μισή μονάδα ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν τον ήθελε, ο Κ.Μπακογιάννης, δεν εκλέχθηκε δήμαρχος Αθηνών.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση εκλέχθηκαν δήμαρχοι και περιφερειάρχες με αυτό το νόμο παραβιάστηκε η θέληση της πλειοψηφίας.

Αν ο Νίκος Χαρδαλιάς αντί να εκλεγεί είχε περάσει στον δεύτερο γύρο πιθανότατα θα έχει την τύχη του Κώστα Μπακογιάννη.

Γιατί θα είχε να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο το οποίο θα είχε συσπειρωθεί γύρω από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιο Ιωακειμίδη.

Είναι δεδομένο ότι θα είχε δημιουργηθεί γύρω του ένα τέτοιο κίνημα όπως ακριβώς έγινε και με τον Χάρη Δούκα στον δήμο Αθηναίων.

Αρνήθηκαν στην πλειοψηφία των πολιτών να κυβερνηθεί από άτομο της επιλογής τους. Δηλαδή, από αυτόν που θα συγκεντρώνει την μεγαλύτερη αποδοχή.

διάβασε και αυτό  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Καλλιθέας

Αυτό ήταν η απόλυτη έκφραση της αντί δημοκρατικής διαδικασίας.

Μάλιστα όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα κατά τύχη δόθηκε δυνατότητα σε δήμους και περιφέρειες που έχασε η Νέα Δημοκρατία να φτάσει η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών στον δεύτερο γύρο καθώς αυτό δεν έγινε στον πρώτο γύρο για οριακές διαφορές ψήφων όπως στην περίπτωση του δήμου Αθηναίων.

Εκεί ο Κ.Μπακογιάννης δεν εκλέχτηκε δήμαρχος από τον α’ γύρο για 1,65%!

Μπορούσε να είχε εκλεγεί αλλά δεν έγινε.

πηγή pronews

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: