Αστυνομικά

Ρωσίδα Κατάσκοπος “illegals” η Μαρία Τσάλλα

Η Ρωσίδα κατάσκοπος κυκλοφορούσε με τα στοιχεία γυναίκας που έχει πεθάνει και χρησιμοποιούσε το όνομα «Μαρία Τσάλλα», διέμενε σε ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι και είχε διατηρούσε μαγαζί με είδη φωτογραφίας και εργαστήριο με είδη χειροτεχνίας

Η ΕΥΠ αποκάλυψε τη δράση της Ρωσίδας κατασκόπου «Μαρία Τσάλλα», η οποία δήλωνε Ελληνίδα φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής με την επωνυμία «Galazio Crochet & Knit» επί της Αρριανού 2 στο Παγκράτι, δίπλα από την Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος σε κάθετο της Ερατοσθένους. Η Ρωσίδα κατάσκοπος, είχε έρθει στην Ελλάδα το 2018 με πρόφαση ως παιδί ομογενών και έβγαλε χαρτιά.

»Οι “illegals” στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες- στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της.

»Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν “βαθύ κάλυμμα”, το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι “illegals” ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.

»Το προφίλ και η δράση της “Μαρίας Τ.” παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των “illegals”.

»Η υπόθεση που μόλις αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων Υπηρεσιών καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της “Τ.” εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή “Irina” να ζει και να αναγνωρίζεται ως Ελληνίδα “Μαρία”, εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα.

»Είναι προφανές ότι η δράση της “Τ.” δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της ΕΕ, θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Για αυτό και η επιτυχία της ΕΥΠ έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των Δυτικών χωρών γενικότερα.

Πανευρωπαϊκό δίκτυο, το μοτίβο παρόμοιο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχες υποθέσεις φαίνεται πως έχουν εντοπίσει κατά τόπους αρχές σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Ρώσος κατάσκοπος εντοπίστηκε να δραστηριοποιείται στην Νάπολη της Ιταλίας με διαβατήριο από το Περού, άλλος στην Χάγη της Ολλανδίας ο οποίος εμφανιζόταν ως Βραζιλιάνος, όπως ακόμη ένας στην Νορβηγία, ενώ άλλη μία αντίστοιχη υπόθεση βρέθηκε στην Σλοβενία με άνδρα να δηλώνει πως είναι από την Αργεντινή.

διάβασε και αυτό  Ε.Α.Υ.ΘΕΣ.: Έκκληση για εκσυγχρονισμό του συστήματος ενδοεπικοινωνίας

πηγή 

Facebook Comments Box

Απάντηση