Νέα Καλλιθέας

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για την Πλατεία Νερού στην ΕΤΑΔ

Θέμα συζήτησης του Δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας στις 7/11/2023 ήταν και ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ στον οποίο εκτός των άλλων αναφέρεται και η εκμίσθωση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ και της ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ. Η απόφαση που πήραν ήταν η δημιουργία Ψηφίσματος αρχικά η παράσταση διαμαρτυρίας προς την ΕΤΑΔ ΑΕ, Ο συντονισμός δράσεων με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και νομικές και άλλες ενέργεις αν χρειαστεί.

Το Ψήφισμα που εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία όπως δημοσιεύτηκε στην σελίδα του Δήμου Καλλιθέας είναι το παρακάτω:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας κατά τη συνεδρίασή του της 7ης Νοεμβρίου 2023 και σχετικά με το θέμα του Διαγωνισμού Μίσθωσης Ακινήτου της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. για την Ζώνη ΙΙΙ Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου και ιδιαίτερα για τη συμπερίληψη της Πλατείας Νερού και της Εσπλανάδας εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα:

Η διοργάνωση συναυλιών στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της Καλλιθέας και του Π. Φαλήρου.

Η ηχορύπανση, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, τα προβλήματα στην κυκλοφοριακή και τη συγκοινωνιακή λειτουργία, η περίφραξη με σιδερένια παραπετάσματα και συρματοπλέγματα που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και στους χώρους αυτούς, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δεν συνάδουν σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Εκφράζουμε τη διαφωνία μας για την συμπερίληψη στον αναφερόμενο διαγωνισμό της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ, αλλά και την ανησυχία μας για την μελλοντική πρόσβαση στην ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ, καθώς τα δύο αυτά σημεία, που αποτελούν τον κύριο άξονα πρόσβασης και σύνδεσης της παραλίας με την πόλη μας και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πρέπει να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Εκφράζουμε επίσης, τον έντονο προβληματισμό μας για την έλλειψη οποιασδήποτε διαβούλευσης με την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τους όμορους Δήμους.

διάβασε και αυτό  4-6 Ιουνίου εκδήλωση Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας

Για αυτούς τους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας προβαίνει:

  • Σε συντονισμό δράσεων των Δήμων Καλλιθέας και Π. Φαλήρου.
  • Σε παράσταση προς την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.
  • Στις δέουσες νομικές και αγωνιστικές ενέργειες για το ανωτέρω θέμα.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: