Στον εισαγγελέα και τον ανακριτή για να απολογηθούν και να λάβουν προθεσμία, οδηγήθηκαν σήμερα Σάββατο (11/1) οι 19 συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε δύο εγκληματικές οργανώσεις που πουλούσε προστασία σε οίκους ανοχής και λέσχες τζόγου. Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προέβη στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών, αναφορικά με την εγκληματική οργάνωση με εικονικές εταιρείες και προστασία σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες. Στη δικογραφία σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται περισσότερα από 70 ονόματα εμπλεκομένων μεταξύ των οποίων και στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης νοτίων προαστίων.
Κατά περίπτωση οι 19 συλληφθέντες διώκονται για:
– Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (αφορά σε τρεις ηλικίας 58, 55 και 37 ετών),
– Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση,
– Διακεκριμένη απάτη κατά του δημοσίου άνω των 120 χιλιάδων ευρώ κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση,
– Δωροδοκία κατά συναυτουργία,
– Δωροληψία (αφορά στους τέσσερις αστυνομικούς),
– Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος,
– Παράνομη οπλοκατοχή,
– Παράνομη κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων και
– κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.
Ακόμη η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες και για τα αδικήματα της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και της μαστροπείας, σε άτομα που δεν έχουν συλληφθεί στο παρόν στάδιο της έρευνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες , η Αστυνομία βρήκε πάνω από 400.000 ευρώ σε κρύπτες στα σπίτια των συλληφθέντων, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Θεωρείται ότι δύο είναι τα βασικά κτήρια της εγκληματικής οργάνωσης: το «στρατηγείο» στη λεωφόρο Συγγρού και η πολυτελής κατοικία του Κρητικού επιχειρηματία και φερόμενου αρχηγού με τα αρχικά Π.Λ., ο οποίος διαθέτει και πανάκριβα πολυτελή αυτοκίνητα.
Στα κτήρια αυτά κατέληγαν τα χρήματα από τις εισπράξεις. Χρέη εισπράκτορα, εκτός από τους τρεις ειδικούς φρουρούς που εμπλέκονται, είχε και ένας παλιός ποινικός με τα αρχικά Δ.Π.
Οι τρεις ειδικοί φρουροί ταυτόχρονα παρείχαν και υπηρεσίες φύλαξης, ενώ οι συνάδελφοί τους είχαν αντιληφθεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια ότι κάτι συμβαίνει, χωρίς όμως να μπορούν να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ζούγκλα», οι αστυνομικοί φαίνεται ότι γνώριζαν πως μετέφεραν χρήματα, κάτι που προκύπτει από τις συνομιλίες των ίδιων στις καταγεγραμμένες συνομιλίες.
Οι ταρίφες και η… Οικονομική Αστυνομία
Τα χρήματα που φέρονται να πλήρωναν οι οίκοι ανοχής και λέσχες στις εγκληματικές αυτές οργανώσεις ήταν μεταξύ 800 και 2.500 ευρώ, με αντάλλαγμα να τους ενημερώνουν για ελέγχους ή να τους αποφεύγουν. Οι εισπράξεις γίνονταν στις αρχές και στα μέσα κάθε μήνα, ενώ οι εισπράκτορες παραλάμβαναν είτε όλο το ποσό είτε μέρος αυτού.
Το εντυπωσιακό είναι ότι, όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής και των παράνομων λεσχών, νόμιζαν ότι πηγαίνουν στην Οικονομική Αστυνομία και όχι στις τσέπες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Η σχέση της 37χρονης αστυνόμου με τον «αρχηγό» – Ερευνάται η εμπλοκή και ανώτατων αξιωματικών
Η 37χρονη αξιωματικός ήταν πολύ κοντά στον αρχηγό του κυκλώματος, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι «μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί συνομιλίες της με τον φερόμενο αρχηγό παρά μόνο προσωπικές επαφές».
Η 37χρονη Αστυνόμος Β’, έχει καταγραφεί να έχει δια ζώσης επαφές με τον φερόμενο αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στο σπίτι του και να κρατά κάποιες τσάντες, με άγνωστο περιεχόμενο, στα χέρια της. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής έχοντας συμμετάσχει σε πολλές υποθέσεις «πρώτης γραμμής» και θεωρείται μια άκρως μάχιμη αστυνομικός.
Αν και δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής αποδεικτικά στοιχεία, η Αστυνομία θεωρεί ότι η ξανθιά αστυνομικός δεν ήταν μόνη της και γι’ αυτό δεν αποκλείεται όσο προχωράει η ανάκριση να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις κι άλλα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσά τους και ανώτατοι αξιωματικοί.
Χρήματα, όπλα, ασυρμάτους, ρολόγια, μηχανήματα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, πλήθος φυσιγγίων και άλλα πολλά βρήκε η αστυνομία στις κρύπτες των 19 συλληφθέντων, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε δύο εγκληματικές οργανώσεις που πουλούσε προστασία σε οίκους ανοχής και λέσχες τζόγου.
Πάνω από 400.000 ευρώ εντοπίστηκαν σε κρύπτες στα σπίτια των συλληφθέντων, ενώ τα διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
– τετρακόσιες δέκα χιλιάδες εκατόν σαράντα έξι (410.146) ευρώ
– τετρακόσια είκοσι (420) δολάρια ΗΠΑ
– τρεις (3) καταμετρητές χαρτονομισμάτων
– δύο (2) τερματικά πληρωμής POS
– δέκα έξι (16) χρυσές λίρες
– μία (1) πλάκα χρυσού (επίχρυση)
– τρία (3) μπλοκ επιταγών
– πενήντα (50) κινητά τηλέφωνα
– πλήθος καρτών SIM
– έντεκα (11) πολυτελή ρολόγια χειρός
– δύο (2) πιστόλια
– ένα (1) περίστροφο
– μία (1) κοντόκανη καραμπίνα
– ένα (1) αεροβόλο πιστόλι
– πλήθος φυσιγγίων
– είκοσι έξι (26) κροτίδες
– έντεκα (11) μαχαίρια
– δύο (2) μεταλλικές σιδερογροθιές
– ένα (1) τσεκούρι
– μία (1) πτυσσόμενη ράβδος
– ένα (1) ζεύγος χειροπεδών
– δύο (2) ναυτικές φωτοβολίδες – καπνογόνα
– μία (1) χειροβομβίδα κρότου – λάμψης
– εκατόν δέκα πέντε (115) Σραπεζικές Κάρτες και κάρτες ιδρυμάτων Ηλεκτρονικού Χρήματος
– πλήθος αποκομμάτων τραπεζικών συναλλαγών
– είκοσι οκτώ (28) ηλεκτρονικοί υπολογιστές – laptop – tablet
– τριάντα πέντε (35) συσκευές ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων (σκληροί δίσκοι, κάρτες μνήμης και USB-stick)
– πλήθος κλειδιών οχημάτων και θυρών
– πλήθος τηλεχειριστηρίων γκαράζ
– πλήθος εγγράφων (υπεύθυνες δηλώσεις, ιδιωτικά συμφωνητικά, συμβάσεις, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, ασφαλιστήρια συμβόλαια, παραστατικά εταιρειών, ειδοποιητήρια κοινοχρήστων κλπ) και σφραγίδων που αντιστοιχούν σε εμπλεκόμενες εταιρείες και πρόσωπα
– πλήθος ατζέντες και τεμαχίων χάρτου με χειρόγραφες σημειώσεις ονομάτων, προσωνυμιών και αριθμών που παραπέμπουν σε χρηματικά ποσά
– πλήθος επαγγελματικών καρτών
– έξι (6) ασύρματοι πομποδέκτες
– δύο (2) συσκευές παρεμβολής συχνοτήτων
– δέκα (10) τσάντες πολυτελείας
– πλήθος κοσμημάτων
– σαράντα ένα (41) δισκία χαπιών LEXOTANIL
– δύο (2) δισκία ΦΑΝΑΦ
– είκοσι πέντε (25) χάπια άγνωστης ουσίας