ΚοινωνίαΝεολαία

Προνόηση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό της νέας γενιάς

Μετράμε ώρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων και λίγο καιρό από τότε που έκλεισαν τα σχολεία.  Σημαντικό εφόδιο για το μέλλον είναι η ΠΡΟΝΟΗΣΗ   ειδικότερα στο σύγχρονο κόσμο όταν οι νέοι σήμερα επιτυχόντες η μή  της εποχής μετά την πανδημία του κορωνοϊού στην οποία παρατηρούμε ραγδαίες αλλαγές στην οικονομία, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις εργασιακές συνθήκες.

Μπορεί να είναι εικόνα αφίσα και κείμενο που λέει "ਦ Προνόηση Περάσεις δεν περάσεις στις πανελλήνιες, θα ερωτευθείς, θα σε ερωτευτούν, θα βρεις δουλειά, μα και το δρόμο σου. Δεν είσαι το προσωρινό σου αποτέλεσμα. Κούλαρε και μην πας μόνο για να δώσεις πανελλήνιες, μα τον καλύτερο εαυτό σου. Ό,τι θετικό προκύψει θα είναι μπόνους. Νικόλας Σμυρνάκης www.pronoisi.gr"

Οι παγκόσμιες κρίσεις –οικονομική και υγειονομική- της τελευταίας δεκαπενταετίας οδήγησαν στην αύξηση της ανεργίας, ενώ παράλληλα οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το τοπίο των αντικειμένων εργασίας και των ακαδημαϊκών σπουδών.

Η ορθή επιλογή επαγγέλματος ενός ατόμου είναι προαπαιτούμενο όχι μόνο για την εργασιακή του αποκατάσταση αλλά και για την ποιότητα ζωής του, την εκπλήρωση των ονείρων του, την αυτοπραγμάτωσή του. Κάθε άτομο είναι μοναδικό: έχει τον δικό του συνδυασμό χαρακτηριστικών και ικανοτήτων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γραφείο και κείμενο που λέει "SKEVTGEYS Προνόπση PRONOISI.GR Είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα."

Ειδικότερα μάλιστα τώρα, μετά και το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, βρίσκεται σε μια μοναδική στιγμή της ιστορίας κατά την οποία η αγορά εργασίας είναι εντελώς διαφορετική από το παρελθόν – και αλλάζει συνεχώς. Συνεπώς η σωστή επιλογή επαγγέλματος για τον κάθε ένα από εμάς είναι το σημείο συνάντησης τριών πεδίων:

  • Των ικανοτήτων μας (Ποια είναι τα δυνατά μου σημεία; Τι μπορώ να κάνω; Σε ποιους τομείς αριστεύω;)
  • Των ενδιαφερόντων μας (Τι μου αρέσει να κάνω; Με τι ασχολούμαι με τις ώρες και με συναρπάζει;)
  • Την αγορά εργασίας (Σε ποιον τομέα μπορώ να βρω δουλειά; Ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση αυτή την εποχή;)

Στο κέντρο Προνόηση υπάρχει ένα πλήρες πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους 14+ χρόνων και ενήλικες.  Με βάση πρωτοποριακά ψυχομετρικά εργαλεία, σταθμισμένα στον ελληνικό πληθυσμό.

διάβασε και αυτό  Κορονοϊός: 591 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 21 νεκροί και 360 διασωληνωμένοι

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τα τεστ αυτά ανιχνεύουν τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις κλίσεις και τους εργασιακούς τομείς που ενδιαφέρουν το άτομο, και επιπλέον μετρούν στοιχεία της προσωπικότητας τα οποία παίζουν κρίσιμο ρόλο στην επαγγελματική καταξίωση και εξέλιξη. Τα αποτελέσματα που μας δίνουν αυτές οι μετρήσεις παρουσιάζονται σε συνδυασμό με σύγχρονα αντικείμενα σπουδών και συγκεκριμένους, επικαιροποιημένους επαγγελματικούς τομείς.

Η διαδικασία αυτή εμπλέκει ενεργά τον ενδιαφερόμενο σε μια λεπτομερή χαρτογράφηση των δυνατοτήτων του, ώστε να αποκτήσει την αυτογνωσία που απαιτείται για τη στοχευμένη αναζήτηση τόσο του αντικειμένου σπουδών που του ταιριάζει όσο και του επαγγέλματος που θα μπορούσε θα ασκήσει με επιτυχία, πάντοτε σε ρεαλιστική βάση. Έτσι, το άτομο αποκτά τις βασικές κατευθύνσεις για μια επαγγελματική σταδιοδρομία που ταιριάζει στο δυναμικό του και μπορεί να του εξασφαλίσει τα εχέγγυα για μια πορεία με ασφάλεια και ευελιξία.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
  Την Τρίτη 1 Αυγούστου, στις 18.00 μ.μ. στο νεκροταφείο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: