Κυκλώμα Σωματεμπορίας στα χέρια της Αστυνομίας

Τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας – συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη – παρακρατούσαν 15 γυναίκες φυλακισμένες σε ξενοδοχείο τις οποίες εξανάγκαζαν σε ερωτικές συνευρέσεις,

Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις το βράδυ της Πέμπτης (16/02) οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στα τρία ξενοδοχεία εντόπισαν τις φυλακισμένες 15γυναίκες προερχόμενες από χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι οποίες καταχωρήθηκαν ως θύματα και τούς παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Στην εξάρθρωση πολυεθνικής εγκληματικής οργάνωσης σωματεμπόρων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/02) σε περιοχές της Αττικής. Οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να διασώσουν 15 γυναίκες, οι οποίες είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά οχτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης- πέντε αλλοδαποί και τρείς Έλληνες. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, οι τρεις οδηγοί οι οποίοι μετέφεραν τις κοπέλες σε ερωτικά ραντεβού, τρία άτομα εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο της οργάνωσης και ξενοδόχο ο οποίος συνεργαζόταν με το κύκλωμα. Ενω έχει σχηματιστεί δικογραφία και για άλλα τρία άτομα που αυτή την στιγμή αναζητούνται.

Τα μέλη του διεθνούς εγκληματικού κυκλώματος στρατολογούσαν γυναίκες, προερχόμενες από χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις μετέφεραν στην Ελλάδα με την υπόσχεση «μιας καλύτερης ζωής». Στη συνέχεια τις εγκαθιστούσαν και τις κρατούσαν παρά τη θέληση τους σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, όπου διαβιούσαν σε άσχημες συνθήκες. Οι σωματέμποροι τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικές συναντήσεις με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, τις οποίες και κανόνιζαν μέσω γραφείου που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και διέθετε το δικό του τηλεφωνικό κέντρο.

διάβασε και αυτό  Καλλιθέα: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς για κλοπές

Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες καλούσαν για να δουν το διαδικτυακό προφίλ των εκδιδόμενων κοριτσιών ωστε να πραγματοποιήσουν την ερωτική συνεύρεση σε τοποθεσία όπου θα συναντήσουν τα κορίτσια.

Στα τρία ξενοδοχεία και σε βοηθητικό χώρο, κατασχέθηκαν, 19.450 ευρώ, 2.510 δολλάρια Η.Π.Α., τέσσερα αυτοκίνητα, πιστόλι τύπου GLOCK με γεμιστήρα 16 φυσιγγίων 9 mm, 16 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί και φορητοί υπολογιστές, φορητά μέσα αποθήκευσης, καταμετρητής χρημάτων, καταγραφικά επιτήρησης και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σημειώνεται ότι η αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης επιτεύχθηκε με τη συνδρομή και την παρουσία της Εθνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Κολομβίας, της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα), καθώς και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «OUR GREECE» και «Α21», οι οποίες εξειδικεύονται στην αρωγή και προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

πηγή nantiareport

 

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:30 γίνεται η τακτική…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: