ΚοινωνίαΠολιτισμός

Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης Αθηνών 46 χρόνια παρουσία

 Ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης Αθήνας  έχει μεγάλη ιστορία που ξεκινάει από το 1977 και φτάνει στο “σήμερα”, μέσα από δραστηριότητες, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στο νησί και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα πολιτιστικά του χαρακτηριστικά, προσφέροντας παράλληλα πολιτιστικές και μορφωτικές υπηρεσίες στα μέλη του.
Έχει έδρα στην Καλλιθέα στην οδό Λεωνίδα Σπαρτιάτου 9-11 από το 2017 με πρόεδρο την κ.Αντα Ζαφειρελλη.
 Ο Σύλλογός  εκδίδει τρίμηνη εφημερίδα , ημερολόγιο, συμμετέχει σε ημερίδες και διάφορες παρουσιάσεις, ενώ από το 2017 έχει τράπεζα αίματος.  Χορευτικό Τμήμα παραδοσιακών χορών  και Τμήμα Αγιογραφίας.

 Το δραστήριο χορευτικό του τμήμα έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες  πολιτιστικές εκδηλώσεις    και έχει οργανώσει  θεατρικές παραστάσεις  και  αναβιώσεις εθίμων .  Η πρόεδρος  επίσης κ. Άντα Ζαφειρελλη εμπνεύστηκε τη μεγάλη εκδήλωση  «Λέσβος μια κοιτίδα πολιτισμού μες το Αιγαίο» και την  πραγματοποιήσε σε συνεργασία με 10 πολιτιστικούς συλλόγους της Λέσβου στο Μπάτη του Παλαιού Φαλήρου που ανέδειξε και πρόβαλε τον πλούσιο πολιτισμό της Λέσβου.

 

Την εκδήλωση στήριξε έμπρακτα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, όπως επίσης το Υπουργείου Τουρισμού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Μυτιλήνης, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και το Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου. Επίσης ο σύλλογος έχει βραβευτεί από την Unesco, από το Δήμο Αθηναίων, Ωρωπού, Νάξουκαι από την Περιφέρεια Β.Αιγαιου. Όλες οι δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά των μελών και των φίλων του.

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  ΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία: Νέα προγράμματα και όχι παρατάσεις – Ποια θα τρέξουν

Απάντηση