ΑττικήΝέα Καλλιθέας

Πάμε ποδηλατάδα από Καλλιθέα μέχρι την Βουλιαγμένη

 

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος από την πρώτη φορά που ασχολήθηκε ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση ο ποδηλατόδρομος, το ποδήλατο και η μετακίνηση των πολιτών με αυτό, ήταν μια σημαντική προτεραιότητα του αρχικά ως Δημοτικού Συμβούλου και μετέπειτα με την ιδιότητα του Δημάρχου και άλλωστε οι πρωτοβουλίες που πήρε το αποδεικνύουν. Σήμερα το έργο αυτό συνεχίζει να υλοποιείται με την βοήθεια του Ταμείου Ανάκαμψης με δικαιούχους φορείς υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και το ΤΑΙΠΕΔ και είναι προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. Ευρώ. Το βήμα αυτό επιτυγχάνεται με την υποβολή του σχετικού τεχνικού δελτίου το οποίο υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο ΤΑΙΠΕΔ Παναγιωτη Σταμπουλίδη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μιας συνολικής δράσης προϋπολογισμού περίπου 475 εκ. € η οποία αλλάζει μορφή στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Αφορά την αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου σε μήκος άνω των 10 χιλιομέτρων από την Καλλιθέα έως και τη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενοποιήσεις χώρων, πεζοδρόμους και άλλες εγκαταστάσεις.

Αθηναΐκή Ριβιέρα

Η σχετική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του ΤΑΙΠΕΔ έχει την ενοποίηση της ακτογραμμής με αφετηρία τον Δήμο Καλλιθέας συνεχίζοντας στους Δήμους των νοτίων προαστείων έως την Βάρη– Βούλα –Βουλιαγμένη. Πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο. Υπολογίζεται ότι το έργο θα καλύψει περί τα 13,5 χιλιόμετρα. Καλύπτει έξι Δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης). Το παραλιακό μέτωπο είναι ανάγκη να αποκτήσει ενιαίο «πρόσωπο» με αναπτυξιακό πρόσημο. Στόχος του έργου είναι να αναβαθμιστεί ένα από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή κομμάτια του δημόσιου χώρου της Αττικής, και να αποδοθεί σε όλους τους πολίτες,πεζούς, ποδηλάτες, επισκέπτες και τουρίστες. Η συμμετοχή του Δήμου Καλλιθέας και των άλλων Δήμων των Νοτίων προαστείων στο έργο δίνει την ευκαιρία να βελτιωθεί με ουσιαστικό τρόπο η εικόνα αλλά και η ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική του.

διάβασε και αυτό  Τέντ Φιλιππάκος Η Καλλιθέα στο ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει πρωταγωνιστική δύναμη θετικής αλλαγής

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 24.713.200 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από τηνΕυρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας). Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής. και σύμφωνα με το σχεδιασμό η υλοποίηση της επένδυσης θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: