Νέα ΚαλλιθέαςΠολιτισμός

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στο Δήμο Καλλιθέας

Στα πλαίσια  των πρωτοβουλιών και δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  ο Δήμος Καλλιθέας  διοργάνωσε Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης ,  στην Πλατεία Δαβάκη.

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Καλλιθέας στη μεγάλη αυτή γιορτή για το Περιβάλλον προσκάλεσε όλους τους δημότες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπου πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, την κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία.  Οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν  δράσεις ανακύκλωσης, θέλοντας έτσι να τιμήσει την ημέρα και να βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά παράλληλα να ενημερώσει τους δημότες του και να ευαισθητοποιήσει όσους ακόμη στέκονται αποστασιοποιημένα γύρω από τα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και τις συνέπειες που έχει η κλιματική αλλαγή στη ζωή μας.

.  

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Ιουνίου  η οποία είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και  ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, όπου η Πλατεία Δαβάκη  μετατράπηκε σε Υπαίθριο «Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης», με στόχο οι μαθητές δημοτικού, μέσα από τα διασκεδαστικά,  διαδραστικά παιχνίδια και τις εκπαιδευτικές, βιωματικές  δραστηριότητες, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της ανακύκλωσης και να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

 

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στο  μήνυμα  του, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τόνισε:

«Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν άμεση και αναπόσπαστη προτεραιότητα της Δημοτικής   Αρχής. Στόχος  είναι  να διασφαλίσουμε  ένα ασφαλές  μέλλον για τα  παιδιά μας, σε ένα υγιές  φυσικό  περιβάλλον,  με ποιότητα ζωής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Απάντηση

%d