Διεθνή

Συγκινήθηκε η ρεπόρτερ του Alpha – Ο ηλικιωμένος άντρας που μπήκε μπροστά στο όπλο για να την υπερασπιστεί

Στην Ουκρανία βρίσκεται η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη από όπου και μεταδίδει το ρεπορτάζ της σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο. Το βράδυ της Παρασκευής (11/03) η Ηρώ Καριοφύλλη συνδέθηκε ζωντανά με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ για να μεταδώσει τις τελευταίες εξελίξεις. Ωστόσο η ρεπόρτερ φάνηκε συναισθηματικά φορτισμένη και εξήγησε τι είχε συμβεί λίγη ώρα νωρίτερα.

Ειδικότερα, μέσα σε όλα, η Ηρώ Καριοφίλλη από τα σύνορα Ουκρανίας και Πολωνίας δήλωσε πως «με σπαστά μου λέει πως “είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να κουβαλάει όλα αυτά τα πράγματα” και πήρε ο άνθρωπος το σακ βουαγιάζ μου στον ώμο του! Πήρε την βαλίτσα και περπάτησε δύο χιλιόμετρα δίπλα μου, δίπλα σε μένα και τον Δημήτρη Ζακχαίο κουβαλώντας την βαλίτσα μας και τα πράγματα μας μόνο και μόνο γιατί ήθελε να μας ευχαριστήσει που τον προσέχαμε».

«Δεν ξέρω όμως τελικά ποιος πρόσεχε ποιον»

«Δεν ξέρω όμως τελικά ποιος πρόσεχε ποιον γιατί, όταν φτάσαμε στα σύνορα, υπήρχε μια τεράστια ουρά και περιμέναμε για δυο ώρες. Εκεί λοιπόν, επειδή ο Δημήτρης έκανε πλάνα και εγώ μιλούσα στο κινητό, άθελα μου έφυγα από την ουρά, ήρθε ένας στρατιώτης με βίαο τρόπο και με το όπλο μου ζήτησε να πάω πάλι πίσω στην ουρά. Δεν το κατάλαβα. Γύρισα, τον είδα με το καλάσνικοφ και τρόμαξα. Μπαίνει στην μέση ο κύριος Αρκάντι και αρχίζει πολύ έντονα να του μιλάει στα Ουκρανικά και να με δείχνει. Καταλαβαίνω ότι του έλεγε προφανώς, “δεν πρέπει να φέρεσαι έτσι σε μια γυναίκα”. Περπάτησε ο άνθρωπος, 76 χρονών άνθρωπος, μαζί μας δύο χιλιόμετρα κουβαλώντας τις βαλίτσες. Όταν φτάσαμε στα σύνορα, ο άνθρωπος δάκρυσε γιατί προφανώς ένιωσε πως τώρα πια είναι ασφαλής. Αυτός μας βοήθησε να περάσουμε τον έλεγχο των διαβατηρίων γιατί δεν ξέρουν σχεδόν καθόλου αγγλικά στην Ουκρανία» είπε στην συνέχεια η Ηρώ Καριοφύλλη.

διάβασε και αυτό  Αντρέα Μποτσέλι«Μουσική για την ελπίδα» Live From Duomo di Milano.

«Αυτός ο άνθρωπος μας έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα!

«Αυτός ο άνθρωπος μας έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα! Ζητώ συγγνώμη για την φόρτιση απλά ο άνθρωπος ήταν απίστευτος. Κουβαλούσε την βαλίτσα, ένιωθε υποχρέωση να φορτωθεί τόσο βάρος, μόνο και μόνο γιατί τον πήραμε νωρίτερα μαζί μας» συμπλήρωσε, εμφανώς συγκινημένη, η Ηρώ Καριοφίλλη από την Ουκρανία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Facebook Comments Box

Απάντηση