Ορφέας Γεωργίου νέος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ…για το μέλλον του 2030

Κατόπιν συνεδρίασης της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής του 13ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ διαπιστώθηκε ότι μόνη υποψηφιότητα για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ είναι αυτή του Ορφέα Γεωργίου, του οποίου η υποψηφιότητα υπογράφηκε από το 88,6% των συνέδρων. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το άρθρο 35 εδ. γ’ του κανονισμού λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ, το οποίο ορίζει ότι «σε περίπτωση που ο αριθμός υποψηφιοτήτων ισούται με τον αριθμό των υπό εκλογή θέσεων, δεν πραγματοποιείται εκλογική διαδικασία αλλά ο/η υποψήφιος/α ή οι υποψήφιοι ανακηρύσσονται από την αρμόδια για την εν λόγω εκλογική διαδικασία ΚΕΦΕ», νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι ο Ορφέας Γεωργίου.

Μετά την ανακήρυξή του, ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε: «Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και περήφανος για την ευθύνη που αναλαμβάνω. Η ΟΝΝΕΔ είναι η μεγαλύτερη και πιο δυναμική πολιτική νεολαία της Ελλάδας και της Ευρώπης και ελπίζω πως όλοι μαζί ενωμένοι θα την ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά, συν διαμορφώνοντας το μέλλον μας στην Ελλάδα του 2030

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Ορφέας Γεωργίου είχε αναφέρει “δημιουργούμε τις βάσεις για την Ελλάδα του 2030”

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει

«Στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες θα βρεθούμε ξανά από κοντά ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια. Η μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των νέων θα δικαιώσει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην επιτυχημένη πορεία της ΟΝΝΕΔ με πρόεδρο τον Παύλο Μαρινάκη και θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές.

διάβασε και αυτό  «Θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων για την υπόθεση Λιγνάδη

Σε αυτό το συνέδριο, νέες και νέοι με διαφορετικές αφετηρίες, αλλά κοινές αξίες και όνειρα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το πώς θα βάλουμε τις βάσεις ώστε η Ελλάδα του 2030 να είναι μια χώρα σύγχρονη, περήφανη και εξωστρεφής, με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση. Εμείς, οι σημερινοί 20άρηδες και 30άρηδες, καλούμαστε να διαμορφώσουμε δυναμικά το κοινό μας μέλλον. Αυτή είναι η πρόκληση της γενιάς μας και αυτή είναι αυτονόητα η πρόκληση της ΟΝΝΕΔ.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δήλωνα πάντα παρών. Μπροστά και σε αυτή την πρόκληση και με σεβασμό στην κάθε μία και στον κάθε έναν από εσάς δηλώνω και πάλι παρών, ανακοινώνοντας την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Γνωρίζω ότι η απόφαση αυτή συνιστά μεγάλη ευθύνη και χρέος προς τη γενιά μας και προς την ιστορία της Οργάνωσης. Ευθύνη και χρέος να συμβάλω για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η μαζικότερη πολιτική νεολαία της Ευρώπης, να γίνει ακόμα πιο πολιτική, ακόμα πιο πρωτοπόρα, ακόμα πιο χρήσιμη στην πατρίδα, στην κοινωνία των πολιτών και στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

H ΟΝΝΕΔ του 2030 μπορεί και πρέπει να είναι μια ΟΝΝΕΔ για όλες τις νέες και όλους τους νέους, αλλά και για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Μια ΟΝΝΕΔ που θα κάνει τη γενιά μας πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα που μας αξίζει, πατώντας γερά στις ιδεολογικές μας ρίζες και έχοντας τα μάτια και τα αυτιά της ανοιχτά στην πρόοδο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργίου

Ο Ορφέας Γεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1994. Το 2012 ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται στην Αθήνα ως δικηγόρος με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και σε νομικά θέματα οικονομικών συναλλαγών.

διάβασε και αυτό  Μάκης Βορίδης: «Τιτάνιο έργο» η κωδικοποίηση της νομοθεσίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση και διατέλεσε υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής. Από το 2019 έως το 2022 διατέλεσε γραμματέας οργανωτικού της ΟΝΝΕΔ.

Στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εξελέγη Πρόεδρος της Οργάνωσης συγκεντρώνοντας ποσοστό 88,6% επί των συνέδρων που υποστήριξαν την υποψηφιότητά του.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στη Βάρη κατευθύνεται η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: