Πολιτισμός

Οι αδελφές Σπανομάρκου επιστρέφουν στο Γυάλινο Upstage για περιορισμένες παραστάσεις.

Οι αδελφές Σπανομάρκου επιστρέφουν στο Γυάλινο Upstage τον Νοέμβριο για περιορισμένες παραστάσεις, σε ένα αφιέρωμα με τίτλο «Cine Panorama», που υπόσχεται να ικανοποιήσει τους σινεφίλ, φέρνοντας αναμνήσεις από ταινίες σύμβολα που άφησαν το ανεξίτηλο στίγμα τους στις καρδιές μας.

Ένα μουσικό ραντεβού της Ορχήστρας Σπανομάρκου εκεί που η γλυκιά Μισιρλού μάγεψε τον Ταραντίνο, στην μουσική που υπογράμμισε την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Βιτο Κορλεόνε, στους Δρόμους της Φωτιάς που βρίσκονται στα όνειρα κάθε αθλητή. Όλα αυτά διασκευασμένα για μπουζούκι! 

 

Οι διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου, μας παρουσιάζουν ένα ταξίδι στη μεγάλη οθόνη, με υπέροχες εκτελέσεις, αλλά και διασκευές γνωστών soundtracks ελληνικών και ξένων ταινιών.

Οι αδελφές Σπανομάρκου, οι οποίες έχουν βραβευτεί για τις συνθέσεις τους με 3 χρυσά μετάλλια στα Global Music Awards στην Καλιφόρνια και έχουν αναδειχθεί 2 φορές φιναλίστ στον International Songwriting Competition στο Nashville στις ΗΠΑ, βάζουν την καλλιτεχνική τους υπογραφή σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά, σε ένα αφιέρωμα διαφορετικό και δυναμικό.

Τα γνωστά κομμάτια που αλίευσαν μέσα από ταινίες εμπορικές και φεστιβαλικές, ερμηνεύουν στο «Cine Panorama» τραγουδιστές και ηθοποιοί, πλαισιωμένοι από τους εξαίρετους μουσικούς της Ορχήστρας Σπανομάρκου.

Συμμετέχει επίσης το δίδυμο δεξιοτεχνών του μπουζουκιού, Γιώργος  Ξενοκώστας – Γιάννης Σκαρής, δίνοντας με τις κελαρυστές πενιές τους ιδιαίτερο χρώμα σε πολλά από τα κομμάτια.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται πολλά τραγούδια αλλά και ορχηστρικά των Ζαμπέτα, Ξαρχάκου, Μαμαγκάκη, Χιώτη, Πλέσσα, VangelisEnnio MorriconeNino Rota, Θεοδωράκη και άλλων δημιουργών, μέσα από τις κινηματογραφικές τους συμμετοχές! Θα παρουσιαστούν επίσης και κομμάτια των αδελφών Σπανομάρκου που ακούστηκαν στην ταινία “Greed” του Michael Winterbottom, όπως και κομμάτια από την ταινία “Dream of a Shadow”  του Νικήτα Μπάλλα. Οι Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου γράφουν αυτή την περίοδο μουσική ταινιών για ελληνικές και ξένες παραγωγές, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2022.

διάβασε και αυτό  Οι τοιχογραφίες του Μιχάλη Παντοφλή στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Την σκηνική παρουσία της Ορχήστρας Σπανομάρκου και των guest,  επιμελείται με πολύ ενδιαφέρουσα σκηνοθετική επιμέλεια, η ταλαντούχα κινησιολόγος Κρυσταλλία, υπογραμμίζοντας με θεατρικότητα τα αγαπημένα soundrack που αναμένεται να συναρπάσουν,  στο «Cine Panorama».

Δείτε το promo video εδώhttps://www.facebook.com/spanomarkou/videos/417614855965441

 

Μερικά από τα κομμάτια που θα ακουστούν:
Ζορμπάς
Περασμένες μου αγάπες
Στον ήλιο του μεσημεριού
Έχω στενάχωρη καρδιά
Άναψε μέσα μου φωτιά
Πολλές Φορές
Της Αμύνης Τα Παιδιά
Τα φτερά της σελήνης
Η νεράιδα & το παλικάρι
Έστειλα ένα περιστέρι

 

Misirlou/Pulp Fiction version
Chariots of Fire
The Good, the Bad, and the Ugly
The Godfather
Last of the Mohicans
Apache

 
Καλλιτεχνική επιμέλεια/Οργάνωση Ορχήστρας/Επιμέλεια προγράμματος: Σπανομάρκου Ιώαννα & Αρετή
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κρυσταλλία
Διεύθυνση και Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Ξηρογιάννης
Παραγωγή: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Δείτε video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=BmFnLtlV0Lw

—–
ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – Σκηνή UpStage

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr


Facebook Comments Box

Απάντηση