Νέα Δημοσκόπηση Πρωτιά ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη άνοδο ΠΑΣΟΚ με Νίκο Ανδρουλάκη

Συγκεκριμένα, νέα δημοσκόπηση της Καπα Research, αποτυπώνει την κυριαρχία της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την άνοδο του ΚΙΝΑΛ μετά και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως δείχνει η έρευνα της εταιρείας για το in.gr η ΝΔ αν και με μειωμένα ποσοστά σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, εξακολουθεί να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταγράφει επίσης πτώση. Εντυπωσιακά ενισχυμένο εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής που εκτοξεύεται υπερδιπλασιάζοντας τα ποσοστά του, στον απόηχο της αναμέτρησης για την ηγεσία.

Πρόθεση ψήφου

Έτσι, στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την ΚΑΠΑ Research:

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,8% (από 36,7%), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23,6%), το Κίνημα Αλλαγής 11,6% (6,2%), το ΚΚΕ 6% ( 5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (3,6%), το Μέρα 25 3% από 2,8%). Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10,1%,το Λευκό/Ακυρο 1% και δεν απαντώ/ δεν θα ψηφίσω 2,8%.

Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ κι «έκπληξη» από ΚΙΝΑΛ | kapa prothesi 151221.jpg

Παράσταση νίκης

Συντριπτική είναι η παράσταση νίκης υπέρ ΝΔ καθώς τυο 61% πιστεύει ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές, έναντι 21% ΣΥΡΙΖΑ και 4% άλλο κόμμα.

Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ κι «έκπληξη» από ΚΙΝΑΛ | kapa parastasi 1512.jpg

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στο ερώτημα ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται και εδώ κυρίαρχος συγκεντρώνοντας 39% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 9%. Από 3% συγκεντρώνουν ο πρόεδρος του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 3%, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάννης Βαρουφάκης ενώ 15% απαντούν «κανένας».

Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ κι «έκπληξη» από ΚΙΝΑΛ | kapa katalliloteros 1.jpg

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργόςμεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, η διαφορά τους σχεδόν διπλασιάζεται: 42% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 26% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας» απαντά το 30%.

διάβασε και αυτό  Κυριάκος Μητσοτάκης: το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας
Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ κι «έκπληξη» από ΚΙΝΑΛ | kapa katalliloteros.jpg

Πού θα κινηθούν οι αναποφάσιστοι

Ενα 28% των ψηφοφόρων που δηλώνουν αναποφάσιστοι, θα αποφασίσει για το τι θα ρίξει στην κάλπη μετά την προκήρυξη των εκλογών. Από αυτούς το 24% ταλαντεύεται μεταξύ Νέα Δημοκρατίας και ΚΙΝΑΛ και το 16% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Μόλις το 3% απαντά μεταξύ “Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ”.

Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ κι «έκπληξη» από ΚΙΝΑΛ | kapa anapofasistoi.jpg

Η μάχη του κέντρου

Ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα της ΚΑΠΑ Research για την μάχη στο χώρο του κέντρου. Το 33% θεωρεί καλύτερο εκφραστή του κεντρώου χώρου σήμερα; τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 28% τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και το 20% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ κι «έκπληξη» από ΚΙΝΑΛ | kapa ekfrastis kentrou 1512.jpg

Το 68% της δεξαμενής της ΝΔ απαντά ως προς τον “καλύτερο εκφραστή του κεντρώου χώρου σήμερα” τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας

υποχωρεί στο 3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 17%. Από την δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ως καταλληλότερος συγκεντρώνει 50%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 23%. Από το ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 73%, ο Αλέξης Τσίπρας 6% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9%.

Το πρώτο κρας τεστ Τσίπρα-Ανδρουλάκη για την Κεντροαριστερά

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει και ένα ακόμη στοιχείο-έκπληξη: Ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρείται από το 51% καλύτερος εκφραστής του χώρου της Κεντροαριστεράς από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει μόλις 35%. Μάλιστα, ο νεοεκλεγείς αρχηγός του ΚΙΝΑΛ αντιμετωπίζεται ως πιο γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστεράς και από σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα το 79% του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι εκφράζει καλύτερα την Κεντροαριστερά ο Τσίπρας, αλλά ένα 15% θεωρεί τον Ανδρουλάκη. Στο σχετικό ερώτημα στους ψηφοφόρους ΝΔ το 76% θεωρούν ότι είναι καλύτερος εκφραστής της κεντροαριστερά ο Ανδρουλάκης έναντι μόλις 8% του Αλέξη Τσίπρα. Τέλος, από τη δεξαμενη του ΚΙΝΑΛ ο Νικος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 88% και ο Αλέξης Τσίπρας 11%, ενώ από το ΚΚΕ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 40% και 35% ο Νίκος Ανδρουλάκης.

διάβασε και αυτό  Κλείνει στο 5,6% η ανάπτυξη για το 2022. Με αστερίσκους οι προβλέψεις για το 2023
Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ κι «έκπληξη» από ΚΙΝΑΛ | kapa ekfrastis kentroaristeras.jpg

Ενδιαφέρον το ερώτημα για τις αλλαγες που τυχον να φέρει στο πολιτικό σκηνικό το ΚΙΝΑΛ. Στο ερώτημα “έσείς θέλετε να ενισχυθεί εκλογικά το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ; Εάν ναι, εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ;” το 40% απαντά “Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ”, το 22% “Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας”, το 17% Πρέπει να ενισχυθεί εις βάρος και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων” και το 17% “Όχι, δεν πιστεύω ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ”.

Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη, πτώση για ΣΥΡΙΖΑ κι «έκπληξη» από ΚΙΝΑΛ | kapa androulakis 1512.jpg

Σχετικά με την άποψη του δείγματος για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, το 26% απαντά “θετικά”, το 35% “μάλλον θετικά”, το 14% “μάλλον αρνητικά”, το 11% “αρνητικά”. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 75% από τη ΝΔ απαντά πως κρίνει θετική ή μάλλον θετική” την εκλογή, από το ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αυτό είναι στο 43% , στο ΚΙΝΑΛ 77%, στο ΚΚΕ 53%, στη Ελληνική Λύση 67% και 53% στο Μερα25

πηγή vradini

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: