Πολιτική

Νέα Αριστερά από το mySyriza η νέα κοινοβουλευτική ομάδα

Νέα Αριστερά ονομάστηκε η  νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές, οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η αποκάλυψη του ονόματος έγινε σε εκδήλωση στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.   Επικεφαλής της νέας Κ.Ο. θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας όπως αναφέρεται στην σελίδα τους στο fb Νέα Αριστερά η οποία αν θα προσέξετε είναι η σελίδα mySyriza  (https://www.facebook.com/mySyriza?locale=el_GR) μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω από την ΕΡΤ

Μπορεί να είναι γραφικό κείμενο που λέει "i ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"

Ο Πρόεδρος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αναφέρθηκε όπως είδατε παραπάνω για ένα αριστερό ριζοσπαστικό και πειστικό σχέδιο για την χώρα
 Κύριοι Στόχοι είναι όπως επεσήμανε:
 Η  διαμορφώση  αντιπολίτευσης η οποία να αντιπαρατίθεται ιδεολογικά και πολιτικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
 Η παρουσιάσης μιας ολοκληρωμένης, πειστικής, ριζοσπαστικής και συνάμα ρεαλιστικής, πρότασης προς τον ελληνικό λαό η οποία να μπορεί να δώσει προοδευτική διέξοδο στην ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται με την παντοκρατορία της Δεξιάς
Στην μάχη των Ευρωεκλογών θα δωθεί μια αναμέτρηση στην οποία θα συνενώσουμε δυνάμεις με όσους και όσες θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την κοινή πορεία, ώστε να καταγραφεί η εδραίωση του νέου πολιτικού μας χώρου.
Επεσήμανε επίσης  «Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών αλλά και συναίσθηση των δυνατοτήτων» υπογράμμισε και σε άλλο σημείο τόνισε: «είμαστε δύναμη κοινωνικής διεκδίκησης και ταυτόχρονα πολιτικής αλλαγής». «Η Αριστερά μπορεί φτάνει να λέει αυτά που πιστεύει και να πιστεύει αυτά που λέει…Κάνουμε το πρώτο βήμα. Δεν ξεκινάμε απ’ το μηδέν», είπε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «η σημερινή συνάντηση είναι πρόπλασμα αυτού που θέλουμε να φτιάξουμε.
 Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε με νόημα ότι «σήμερα ξεκινάμε απ’ την αρχή αλλά όχι απ’ το μηδέν». Εξέφρασε τη «βαθιά» πίστη του ότι «υπάρχουν δυνατότητες ανατροπής», θέτοντας ως πρώτο βήμα «να μη δεχθούμε ούτε τη στασιμότητα ούτε τον εκφυλισμό». «Δεν νοσταλγούμε παλιές καλές μέρες ή έτοιμες λύσεις», σημείωσε επίσης και έκανε λόγο για μια νέα «πολιτική δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή, που δεν φοβάται να μαθαίνει και να λειτουργεί μαζί με την κοινωνία» Κάλεσε τον κόσμο «να βάλουμε ξανά το περιεχόμενο στο κέντρο της πολιτικής» και έστειλε το μήνυμα πως «δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό τον πολιτικό χάρτη, που αποδείχθηκε πολύ στενός για να χωρέσει τα όνειρα όλων των πολιτών».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική». Όπως υπογράμμισε, «δεν επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγοί». Στο σημείο αυτό κάλεσε τον κόσμο να πρωταγωνιστήσει στο νέο εγχείρημα.

διάβασε και αυτό  Συνάντηση ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη

«Νέα Αριστερά»: Αυτό είναι το όνομα της νέας Κ.Ο. των 11 που έφυγαν από ΣΥΡΙΖΑ

Facebook Comments Box

Απάντηση