Κοινωνία

«Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους»

«Η δουλειά του οργανωμένου κράτους είναι να στρέφει την προσοχή του πρωτίστως στους συμπολίτες μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη»

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους», στο Μεταλλουργείο σήμερα (12/12/2022).

«Το πρόγραμμα το οποίο είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε σήμερα είναι μια απάντηση της πολιτείας απέναντι σε όλους αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι είναι αόρατοι. Όλοι αυτοί τους οποίους συχνά, γυρίζοντας από την βραδινή μας διασκέδαση, προσπερνάμε στο δρόμο, όταν τους βλέπουμε να κοιμούνται κάτω ή σε ένα παγκάκι και συνήθως περπατάμε λίγο πιο γρήγορα. Φαντάζομαι το έχετε αισθανθεί αυτό, το έχετε βιώσει. Και δύσκολα προσπαθούμε να ταυτιστούμε με το πρόβλημα του άλλου, πόσο μάλλον να καταλάβουμε τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους συμπολίτες μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα αφορά τη στέγαση σε συνάρτηση με την εργασία

Το πρόγραμμα αυτό υπάρχει πιλοτικά από τον ΟΠΕΚΑ από το 2014 και μετατρέπεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, σε μόνιμο πρόγραμμα με χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η πραγματική ευαισθησία μιας πολιτείας αποτυπώνεται στην ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, είτε αυτοί είναι άστεγοι, είτε οροθετικοί, είτε ναρκομανείς, συμπολίτες μας που για διάφορους λόγους χρειάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την στήριξη του κράτους».

Το εν λόγω πρόγραμμα συνδυάζει τη στέγη με την εργασία καθως «η στέγη από μόνη της δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, αν δεν δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτούς τους συμπολίτες μας να αισθανθούν ότι μπορούν να ξαναπατήσουν στα πόδια τους. Και τελικά η εργασία είναι αυτή που μπορεί να δώσει πίσω σε αυτούς τους συμπολίτες μας την αξιοπρέπεια» .

διάβασε και αυτό  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

 

Στην Καλλιθέα το πρόγραμμα αυτό το έχει αναλάβει ήδη ο δήμος μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου υγείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ  

 

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: