Τα πράγματα στην θέση τους βάζει η ΝΔ. Ο κρυμμένος άσος του Μητσοτάκη που στήνει στον τοίχο τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε πολιτικό παίγνιο έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι παρακολουθήσεις και οι δηλώσεις περί υποκλοπών με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να δέχεται τα περισσότερα πυρά.

Με στόχο να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα η ΝΔ οπλίζεται και περνά στην αντεπίθεση.

Πολλές οι επιθέσεις αλλά μάλλον ήρθε η ώρα Κυβέρνηση να δώσει τις δικές της απαντήσεις στον λιθοβολισμό που δέχεται από την Αντιπολίτευση. Έφτασε ο χρόνος για να απαντήσει με τον δικό της τρόπο σε όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται.

Με νέα στοιχεία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλο αυτόν τον καλά στημένο πόλεμο που έχει στηθεί με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόλο που υπάρχουν αρκετές φωνές που θέλουν εκλογές νωρίτερα από το αναμενόμενο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει σε προηγούμενες επίσημες δηλώσεις σε ανοιξιάτικες κάλπες. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως επαναπαύεται, αλλά μάλλον το αντίθετο. Δηλαδή καλεί τα στελέχη της παράταξής τους να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Κρύβοντας στο μανίκι του αρκετούς άσους έφτασε η ώρα να ξεκινήσει και εκείνος το  κυνηγητό φθάνοντας ακόμα και στα άκρα.

Ήδη, η Αντιπολίτευση που κουνάει το μαντήλι νομίζοντας πως όλα είναι προς το μέρος της καλείται να απολογηθεί για κάτι που παραδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και αφορούσε σε αντίστοιχο  παράνομο λογισμικό στη χώρα σε λειτουργία και το 2018, επί δικής του διακυβέρνησης, και δεν έκανε τίποτα. Τον καλούν, λοιπόν, να απαντήσει γιατί λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019 άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα με ηπιότερες ποινές για τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία επιμένει σε άμεσες θεσμικές αλλαγές για να δομηθεί με ισχυρά θεμέλια το πλαίσιο για τις νόμιμες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και να νομοθετηθούν αυστηρές κυρώσεις για την εμπορία και χρήση κακόβουλων λογισμικών. Με αγωνία αναμένεται και η στάση της Δικαιοσύνης.

διάβασε και αυτό  Πέτσας: «Τη Δευτέρα 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο Δήμο»

Παρόλα αυτά  στο Μέγαρο Μαξίμου είναι, ήδη, υποψιασμένοι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίζει το ίδιο βιολί ανακινώντας διαρκώς το θέμα των παρακολουθήσεων, καθώς ήδη διαρρέεται ότι αναμένονται και άλλες «αποκαλύψεις», πιθανώς με νέα ονόματα πολιτικών που φέρεται να βρέθηκαν στο στόχαστρο του «big brother».

Πάντως, αν και το πολιτικό σκηνικό είναι ιδιαίτερα τοξικό και επιφορτισμένο, η Κυβέρνηση οργανώνει το πανελλαδικό αλλά και εκτός συνόρων tour της, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους πολίτες και να μοιραστεί μαζί τους τα κυβερνητικά της σχέδια εάν επανεκλεγεί το Μάιο.

Μέχρι στιγμής η πορεία των οικονομικών, αν κρίνουμε από την εικόνα της σταδιακής αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού, δείχνουν πως δεν τα έχει πάει και άσχημα η Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται και προτάσσει τα διλήμματα που υπάρχουν μέχρι την πορεία στις κάλπες και καλεί τους πολίτες να επιλέξουν ποια  Ελλάδα θέλουν μετά την Άνοιξη.

Με έξυπνο και εύστοχο τρόπο προτρέπει τους πολίτες να κάνουν τους δικούς τους απολογισμούς κάνοντας μια αναδρομή στο 2019 και ό,τι προβλήματα άλυτα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκρίνοντας εκείνη την άσχημη περίοδο με αυτή του 2022.

Η Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα είναι μία κομβική ημέρα για το κυβερνόν κόμμα, καθώς συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει νέο μήνυμα στα «γαλάζια» στελέχη. Θα τους καλέσει να μην επηρεάζονται από το κλίμα σκανδαλολογίας που καλλιεργεί με εμμονή ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ζητήσει διαρκή ετοιμότητα. Τα βέλη του θα στοχεύσουν στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, ότι μόνο στόχο έχει να καταρρεύσει η κυβέρνηση και μαζί της η χώρα.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Έχει πέραση η Αττική και μετράει διεθνώς! Με τιμές και βραβεία στο Λονδίνο.Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ένα ιδιαίτερο περιστατικό έλαβε χώρα, στη Νέα Σμύρνη και συγκεκριμένα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: