Πολιτική

Πρόταση δυσπιστίας: Ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών – Δείτε live

Στην τελική ευθεία και σε κλίμα ακραίας πόλωσης και τοξικότητας εισέρχεται η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με την πλειοψηφία να κατηγορεί την αντιπολίτευση για χυδαία εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών και τα αντιπολιτευτικά κόμματα να καταγγέλλουν συγκάλυψη ευθυνών και αιματοβαμμένα χέρια.

Λίγο πριν τις 17:00 ξεκίνησαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών με τον Δημήτρη Νατσιό, πρόεδρο της Νίκης, να ανεβαίνει στο βήμα πρώτο. Ακολούθησε ο Βασίλης Στίγκας των Σπαρτιατών.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή 

Σημειώνεται πως ο κύκλος αρχηγών είχε προγραμματιστεί να ανοίξει με την ομιλία της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου και ακολουθώντας την σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων να κλείσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Ωστόσο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε κόλλημα για να μιλήσει πριν τις 6 το απόγευμα.

Τελικά, οι αρχηγοί της Νίκης και Σπαρτιατών δέχθηκαν να ξεκινήσει η διαδικασία με τις δικές τους τοποθετήσεις και να ακολουθήσει η ομιλία της κυρίας Κωνσταντοπούλου παρά το γεγονός ότι διαθέτουν περισσότερους βουλευτές.

Σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς και λόγω της καθυστέρησης δύο ωρών ο κύκλος των τοποθετήσεων θα κλείσει περί τις 22:00 με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την οποία θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή 


Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Γιάννης Βαρουφάκης πρέπει να συμμετέχει το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές

Απάντηση