Αστυνομικά

Μοσάντ με ΕΥΠ σε συνεργασία με Ελληνική Αστυνομία σταμάτησαν δίκτυο τρομοκρατών με επιλεγμένους στόχους στην Ελλάδα

Σε συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών οι οποίοι με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε χτύπημα επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια

Σύμφωνα με πηγή του  NantiaReport έγινε  σύλληψη δυο λαθρομεταναστών Πακιστανικής καταγωγής οι οποίοι είχαν αναπτύξει σχέσεις με ομοεθνή τους κάτοικο στο Ιράν. Πρόκειται για μέλη τρομοκρατικού δικτύου του εξωτερικού, που δρούσαν οργανωμένα και είχαν προετοιμάσει στοχευμένη τρομοκρατική ενέργεια μεθοδευμένου πλήγματος σε εβραϊκή συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Την ενέργειά τους καθοδηγούε τρίτο μέλος της οργάνωσης, Πακιστανικής καταγωγής, σε προγραφή για το τρομοκρατικό σχέδιο δράσης τους, με ταυτόχρονη επίθεση αερίου, χρήση βαρύ οπλισμού και παγίδευση του χώρου με εκρηκτικά.

Όπως επισημαίνεται οι αφρασιάτες τρομοκράτες, είχαν ως στόχο την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας με θύματα ανυποψίαστους πολίτες.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από τα μέλη του δικτύου, ότι είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτήριο ιδιαίτερης σημειολογίας, είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στον σχεδιασμό της επίθεσης, και είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του τρομοκρατικού χτυπήματος. Σε εφαρμογή των οδηγιών που είχαν λάβει, αναζητούσαν ομοεθνείς τους και πρόσωπα για την ολοκλήρωση και εκτέλεση της αποστολής τους.

Σε βάρος των δύο αφρασιατών, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και οι συλληφθέντες (28/03) οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.

 

Στόχος ήταν Εστιατόριο Ισραηλινών, το οποίο εδρεύει στην περιοχή του Ψυρρή και λειτουργεί ως συναγωγή στο οποίο σύχναζαν Ισραηλινοί και μια εταιρεία παρασκευής λιπασμάτων, με έδρα το Χαλάνδρι, είχαν τεθεί σε 24ωρη αυστηρή επιτήρηση και φύλαξη από την ΕΛΑΣ

διάβασε και αυτό  Σοφία Νικολάου: Θα τα πούμε στο δικαστήριο με τους συκοφάντες και σκευωρούς του Σύριζα

Σε δημόσια παραδοχή της Μοσάντ αναφέρεται σε συνεργασία της με τις Ελληνικές Αρχές για την σύλληψη του πυρήνα των Πακιστανών τρομοκρατών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ισραηλινή Υπηρεσία μετείχε ενεργά στην έρευνα και στην διαδικασία της επιχείρησης.

Πληροφορίες του δικτύου της ΕΥΠ, ανέφεραν επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια, με δράστες αφρασιάτες και καθοδήγηση από το εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΥΠ ανέφερε προπαρασκευαστικές ενέργειες και επαφές των δύο λαθρομεταναστών Πακιστανών, οι οποίοι διατηρούσαν σχέσεις με το Ιράν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο λαθρομετανάστες Πακιστανοί, ηλικίας 27 – 29 ετών, εργάζονταν στη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια, συνελήφθησαν και κρατούνταν για διοικητικές παραβάσεις, καθώς βρίσκονταν στην Ελλάδα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Όπως διαπιστώθηκε οι δυο Πακιστανοί, ήταν στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς προέκυψε ότι δρούσαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου του εξωτερικού, και είχαν προετοιμάσει στοχευμένη τρομοκρατική ενέργεια μεθοδευμένου πλήγματος στην εβραϊκή συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, αναφέρουν ότι έρευνα είχε διεξαχθεί και στη Ζάκυνθο για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι δύο λαθρομετανάστες Πακιστανοί συλληφθέντες επιχείρησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν ανεπυτυχώς ομοεθνείς τους, ενώ την τρομοκρατική ενέργεια οργάνωσε και συνέδραμε ένας – επίσης – Πακιστανός και μέλος της οργάνωσης, ο οποίος βρίσκεται στο Ιράν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, από τις Ελληνικέ Αρχές, έχουν κατασχεθεί τα κινητά τηλέφωνα, USB και άλλα μέσα και πειστήρια, των δύο λαθρομεταναστών τρομοκρατών από το Πακιστάν, τα οποία εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Από την ανάλυση των πειστηρίων και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από τους Πακιστανούς τρομοκράτες μέλη του δικτύου, είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης, είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος, σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

διάβασε και αυτό  Χωρίς συνοδεία περιπολικών ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε στις φυλακές Τρίπολης

Οι δύο Πακιστανοί, έχουν λάβει προθεσμία για την Παρασκευή (31/03), προκειμένου να απολογηθούν. Στους δύο λαθρομετανάστες αφρασιάτες, ασκήθηκε Ποινική Δίωξη για το κακούργημα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ´αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς οι δύο παράνομα διαβιούντες αλλοδαποί συλληφθέντες λάμβαναν εντολές από το εξωτερικό.

Για τις Ελληνικές Αρχές, η υπόθεση εξετάζεται σχολαστικά, ενώ η ΕΥΠ βρίσκεται σε συνεργασία και ομόλογες Υπηρεσίες άλλων χωρών, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος του τρομοκρατικού δικτύου και ο ρόλος του συνεργάτη στο Ιραν ο οποίο έδινε τις εντολές στους δύο λαθρομετανάστες από το Πακιστάν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα social media αναφέρει

«Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας, αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους, για όλους τους Έλληνες και όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας».

Γραφείο Νετανιάχου: Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ.

διάβασε και αυτό  Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε στον Πειραιά 4 τόνους κάνναβης που πήγαιναν Σλοβακία

«Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

 

πηγή nantiareport- ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments Box

Απάντηση