Υποθηκοφυλάκεια της τεράστιας υπομονής

Συχνά παρατηρούνται τεράστιες ουρές, ενώ ο όγκος εργασίας είναι πολύ μεγάλος ειδικά στο μεγαλύτερο της Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας. Πολλές φορές ένας δικηγόρος είτε δικαστικός επιμελητής μπορεί να εξυπηρετεί ακόμα και 5 άλλους πολίτες, καθώς η ταλαιπωρία είναι αφόρητη, προκειμένου ακόμα και να προσεγγίσουν το σημείο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην υπηρεσία στο Ίλιον, όπου οι πολίτες περιμένουν στωικά από τα χαράματα προκειμένου να πάρουν σειρά προτεραιότητας για να εξυπηρετηθούν στο υποθηκοφυλακείο.

Υποθηκοφυλακείο Καλλιθέας: Κολλάνε χαρτάκια στην πόρτα για να πάρουν καλή  σειρά (βίντεο)

Το υποθηκοφυλακείο ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό από τις 09:00 μέχρι τη 13:00 και όπως αναφέρουν πολίτες στο MEGA, εξυπηρετεί περίπου 10 άτομα την ημέρα.

Με τεράστια υπομονή οι πολίτες περιμένουν από τα… άγρια χαράματα έξω από το υποθηκοφυλακείο για να πάρουν σειρά προτεραιότητας, με την ελπίδα πως θα εξυπηρετηθούν εκείνη την ημέρα και δεν θα χρειαστεί να έρθουν άλλη μέρα.

Στο κατάστημα της Καλλιθέας παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο. Μάλιστα πολίτες έχουν βάλει… λίστα με τα ονόματά τους έτσι ώστε εάν ανοίξει το υποθηκοφυλακείο να μπουν μέσα και να διεκπεραιώσουν μία υπόθεσή τους.

Το υποθηκοφυλακείο ανοίγει στις 8.30 και οι πολίτες όπως κατήγγειλαν στο MEGA, έχουν μεταβεί από τις 5 η ώρα για να συμπληρώσουν το όνομά τους στη λίστα.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι έχει γίνει… συνήθεια το να συμπληρώνουν οι άνθρωποι τα ονόματά τους, καθώς από την διεύθυνση της υπηρεσίας έχει αναρτηθεί χαρτί το οποίο αναγράφει «Μην απομακρύνεστε από τον χώρο, χάνετε τη σειρά σας. Σβήνεται το όνομά σας από τη λίστα».

«Τα υποθηκοφυλακεία ισχύει η αρχή της χρονικής προτεραιότητας. Δηλαδή ο πρώτος προηγείται και αυτό συμβαίνει, γιατί εάν για παράδειγμα κάποιος έχει αγοράσει την Παρασκευή που μας πέρασε και πάει σήμερα να μεταγράψει και είναι πρώτος στην ουρά, και εάν δεύτερος ή τρίτος είναι κάποιος που θέλει να γράψει ένα βάρος στο ακίνητο αυτό, ο πρώτος που θα έχει πάει, προηγείται και παίρνει το ακίνητο καθαρό. Αυτό σημαίνει η αρχή της χρονικής προτεραιότητας», διευκρίνισε ο συμβολαιογράφος Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.

διάβασε και αυτό  Μυτιλήνη: Βρέθηκε στρατιωτικό όπλο σε σακούλα στη Χαραμίδα!

πηγή vradini.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ψυχὴν ὄπισθεν τοῦ Θεοῦ κολλῶν πάλαι, Ἔμπροσθεν αὐτοῦ νῦν παρίσταται…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: