Κόσμος

Μέρκελ: Επικίνδυνα τα Καιρικά Φαινόμενα

Η πολιτική ατζέντα της Άνγκελα Μέρκελ στην Ουάσινγκτον ξεδιπλώνει τις έντονες ανησυχίες της σχετικά με τη συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων. Έτσι λοιπόν, η ίδια καλεί σε δράση από την Ουάσινγκτον όπου αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ενώ κάλεσε επίσης σε επαγρύπνηση για τον κορωνοϊό.

«Έχουμε όλο και πιο ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι πλημμύρες που βιώνουν κάποια τμήματα της Γερμανίας αυτή τη στιγμή και οι οποίες είναι πραγματικά δραματικές με πολλούς τραγικούς θανάτους, είναι ένα παράδειγμα γι’ αυτό.

Αν κοιτάξουμε τα ετήσια στοιχεία, τότε θα διαπιστώσουμε ότι πάντα υπήρχαν καταιγίδες και πλημμύρες, αλλά η συχνότητα είναι απλά ανησυχητική και μας ωθεί να δράσουμε», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σήμερα κατά την αναγόρευσή της σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η Μέρκελ ανέφερε επίσης τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ως ένα άλλο παράδειγμα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε επίσης ότι «η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκόβη το φθινόπωρο πρέπει να σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τις αυτοδεσμεύσεις των χωρών. Είναι πολύ, πολύ καλό νέο το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επέστρεψαν και έχουν προτείνει αρκετά φιλόδοξους στόχους.

Αυτό φυσικά αλλάζει εντελώς τον κόσμο, επειδή μία από τις μεγάλες χώρες που εκπέμπουν αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου συμμετέχει επίσης τώρα και επειδή θέτει υπό πίεση φυσικά και άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Κίνας και άλλων ανεπτυγμένων χωρών όπως η Ιαπωνία, για παράδειγμα».

Η Μέρκελ τόνισε τη σημασία του μετασχηματισμού προς την κλιματική ουδετερότητα. «Θα υπάρξουν πολλές εκστρατείες για την αποδοχή της, διότι όποιος τροφοδοτείται με ρεύμα από αιολική ενέργεια, δεν θα παρατηρήσει τη διαφορά, όποιος όμως έχει μια ανεμογεννήτρια δίπλα στο σπίτι του θα διαπιστώσει πολύ καλά τη διαφορά. Πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη και η κοινωνική ισορροπία», πρόσθεσε.

διάβασε και αυτό  Ο νέος Βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τρας το απόγευμα

Η καγκελάριος κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση στην κρίση του κορωνοϊού, διότι ο ιός είναι ακόμη εδώ. «Θέλουμε την κανονικότητά μας πίσω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και όπως ακριβώς την πρώτη ημέρα πρέπει να συνεχίσουμε να αξιολογούμε και να αναλύουμε αριθμούς, δεδομένα και γεγονότα», τόνισε.

Τέλος, η Μέρκελ ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο έχει παράσχει πολλά στοιχεία για την πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
«Η Ελλάδα δεσμεύεται να προστατεύει τα σύνορα της, που είναι…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: