Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί,  υποδέχθηκε τους Δημάρχους του Κεντρικού και Νότιου Τομέα και τους  ενημέρωσε για την προεργασία που έχει γίνει σε νομοπαρασκευαστικό επίπεδο όσον αφορά την επίλυση χρόνιων καθυστερήσεων αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει για την εξασφάλιση εργαλείων επίσπευσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης των σημαντικών έργων θωράκισης και ανακούφισης του Λεκανοπεδίου. Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στην σύμπνοια και στη συλλογικότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει τις δράσεις και την συνεργασία μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη συνάντηση επεσήμανε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο συντονισμός των Δήμων και η μεταξύ τους συνεργασία είναι απαραίτητη παράμετρος για τον σχεδιασμό πολιτικών που απαντούν σε υπερτοπικά ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό, η αντιπλημμυρική θωράκιση και η ανάδειξη ζωνών πρασίνου και διαχείρισης περιβαλλοντικών συστημάτων». Και πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε, σχεδιάζουμε μητροπολιτικά, δρούμε και υλοποιούμε υπερτοπικά, απολαμβάνουμε τοπικά τα αποτελέσματα αυτών των συνεργειών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Βύρωνα  Αλέξιος Σωτηρόπουλος, Γαλατσίου Γεώργιος Μαρκόπουλος, Δάφνης- Υμηττού Νικόλαος Τσιλίφης, Ζωγράφου Σταματία (Τίνα) Καφατσάκη-Βλάχου, Ηλιούπολης Ευστάθιος Ψυρρόπουλος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Ιωάννης Τομπούλογλου.  Από τον Νότιο Τομέα Αθηνών παρέστησαν οι Δήμαρχοι: Αγίου Δημητρίου Στυλιανός Μαμαλάκης, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Ιωάννης Κωνσταντάτος, Καλλιθέας Κωνσταντίνος Ασκούνης, Μοσχάτου-Ταύρου  Ανδρέας Ευθυμίου, Νέας Σμύρνης Γεώργιος Κουτελάκης, Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος.

 Συνάντηση είχε κάνει πριν δύο ημέρες και με  τους Δημάρχους του Βόρειου Τομέα με τους οποίους συζητήσε για τις προτεραιότητες και τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρχει συνεργασία, προκειμένου να υπάρχει βελτίωση της καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα.
Ιεραρχώντας προτεραιότητες ανά Δήμο ώστε να ενταχθούν σε άξονες υπερτοπικής στρατηγικής. Όπως τόνισε ο κύριος Χαρδαλίας, έχει ήδη  ξεκινήσει η σκληρή προετοιμασία, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να θεσμοθετηθούν διαδικασίες με σκοπό να λυθούν οι παθογένειες του παρελθόντος στα θέματα καθυστερήσεων υλοποίησης των έργων.
Έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα του κάθε Δήμου ξεχωριστά, με αποτέλεσμα να έχουμε τη δυνατότητα να κατηγοριοποιήσουμε προβλήματα και συνθήκες, βλέποντας παράλληλα και τη μεγάλη εικόνα. Η μητροπολιτική διαχείριση είναι επιτακτική ανάγκη.
Καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση των αρρυθμιών που υπάρχουν διαχρονικά στην εξέλιξη των έργων, θα διαδραματίσει η δημιουργία του Παρατηρητηρίου. Πρόκειται για μια νέα ψηφιακή δομή, ένας επιχειρησιακός ψηφιακός χάρτης, στον οποίο θα καταγράφονται όλα τα έργα, με τον οδικό χάρτη υλοποίησής τους, τα χρονοδιαγράμματα εξέλιξης και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τα υποστηρίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *