Ελλάδα

Με κορονοϊό νοσηλεύεται ο μητροπολίτης Πατρών

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύεται με κορονοϊό από το πρωί της Κυριακής (1/8), ο μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος.

«Ο μητροπολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος και για αυτόν το λόγο, σύμφωνα και με τον θεράποντα ιατρό του, Λεωνίδα Στέλλα, διανύει ήπιας μορφής πνευμονία, η οποία αντιμετωπίζεται πλήρως, δεν διατρέχει κίνδυνο και βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική και κλινική κατάσταση» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρών, ο μητροπολίτης θα παραμείνει για νοσηλεία στην κλινική Covid του “Αγίου Ανδρέα” για λίγες μόνο ημέρες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ως προς το χρονικό της εισαγωγής του μητροπολίτη στο νοσοκομείο, από την 6η ΥΠΕ αναφέρονται τα εξής:

«Το πρωί της Κυριακής εισήχθη εκτάκτως, στο γενικό νοσοκομείο της Πάτρας “Άγιος Ανδρέας”, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, με εμπύρετο σύμπτωμα. Αμέσως διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι εργαστηριακοί έλεγχοι, προκειμένου να γίνει η τελική διάγνωση και να εκτιμηθεί λεπτομερώς η κατάσταση της υγείας του. Αρχικά υποβλήθηκε σε διαγνωστικό έλεγχο rapid test, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί έκριναν σκόπιμο να διενεργηθεί και μοριακό τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και από το οποίο προέκυψε ότι ο μητροπολίτης έχει προσβληθεί από κορονοϊό και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία χορήγησης της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής».

Σύμφωνα πάντα με την 6η ΥΠΕ, «ο μητροπολίτης Πατρών, στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του, ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μετάδοση του ιού».

«Από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής του μητροπολίτη στο νοσοκομείο, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, επικοινώνησε μαζί του, ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την έμπειρη ομάδα των ιατρών που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Νέα Σμύρνη: Επίδοξος ληστής τα βρήκε ...σκούραΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Με ανάμεικτα συναισθήματα, εμφανίσθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, λίγο μετά την…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: