ολυμπιακός_προμηθέας_μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε από τον Προμηθέα Πάτρας στο Κλειστό Γυμναστήριο “Δημήτρης Τόφαλος”, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL και επικράτησε εύκολα με 45-85, κάνοντας το 4 στα 4 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κορυφαίος για τους νικητές ο Εμπάι Εντζάι, με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Για τους Πατρινούς, ο Κουλμπόκα ήταν ο μοναδικός διψήφιος, με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με αρκετά άστοχα σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι ερυθρόλευκοι όμως σιγά σιγά έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα, έκλεψαν τη μπάλα και “χτύπησαν” στον αιφνιδιασμό, με κύριους εκφραστές τους Ντόντα Χολ και Σάσα Βεζένκοφ. Πήραν ένα προβάδισμα επτά πόντων (8-15), όμως οι γηπεδούχοι μείωσαν ξανά στους τρεις, με καλάθια των Κουλμπόκα και Παρασκευόπουλου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 12-16,  σε μια “φτωχή” παραγωγικά πρώτη περίοδο με αρκετά λάθη και για τις δύο ομάδες.

Με την είσοδο του Εμπάι Εντζάι, ο Ολυμπιακός βρήκε σημαντικές λύσεις στην επίθεση, με τον Σενεγαλέζο να έχει εννέα πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της δεύτερης περιόδου (22-31). Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στη συνέχεια κυριάρχησε στην επίθεση και τα ριμπάουντ και με εύστοχο τελείωμα μετά από κλέψιμο του Κώστα Παπανικολάου, ανέβασε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της ως τότε (25-39). Με τρίποντο του Κουλμπόκα, οι Πατρινοί μείωσαν στους 11 (29-41), διαμορφώνοντας και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα.

10 πόντοι και 5 ριμπάουντ σε 10 λεπτά συμμετοχής για τον Σέρβο σέντερ του Ολυμπιακού , 9 πόντοι για τον Κουλμπόκα που αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος.

Δυναμικό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος και γρήγορο +22

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε αποφασισμένη να κλειδώσει τη νίκη στο δεύτερο μέρος και με ένα αναπάντητο σερί 10 πόντων, αύξησε τη διαφορά στο +22 (29-51). Παράλληλα, η άμυνα έγινε πιο σφιχτή, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν λύσεις επιθετικά. Ο Σάσα Βεζένκοφ ευστόχησε σε τρία τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, δίνοντας σημαντική ώθηση στην ομάδα του και τελικά η περίοδος έκλεισε με τους Πειραιώτες στο +25 (37-62).

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με τη διαφορά να ανεβαίνει στους 39 πόντους (40-76) με τρίποντο του Τζορτζ Πάπας. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν απαντήσεις σε αυτή την κατάσταση, πέτυχαν μόλις 8 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και γνώρισαν μια βαριά ήττα με 45-85.

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στις ερχόμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Για τον Ολυμπιακό, ακολουθεί διπλή αγωνιστική στην Euroleague, απέναντι σε Μπεσίκτας και Αρμάνι Μιλάνο, ενώ ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει την κροατική Σπλιτ, για την 4η αγωνιστική του FIBA Europe Cup.

Πηγή φωτογραφίας: onsports.gr