Εκπαίδευση

Μαρία Αλεξίου πρώτη μέρα στο σχολείο

 Εν όψει του αυριανού αγιασμού σε όλα τα σχολεία  μας τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση,
Εύχομαι από καρδιάς Καλή σχολική Χρονιά με Υγεία και Ευημερία τόσο στους μαθητές μας όσο και στους γονείς….
Συνήθως αγαπητοί γονείς την ημέρα του αγιασμού ενδέχεται να δοθούν τα πρώτα τεύχη των  βιβλίων στα παιδιά γι αυτό είναι καλό να έχετε μια τσάντα μαζί σας .
Την πρώτη ημέρα μαθημάτων τα παιδιά θα παραλάβουν και το πρόγραμμα τουλάχιστον της πρώτης εβδομάδας…
Στα πρωτακια μας και στους μαθητές των μικρών τάξεων η μαμά η ο μπαμπάς θα φτιάχνουν μαζί τη τσάντα της επόμενης μέρας ώστε να μη λείπει βιβλίο η τετραδιο από το παιδί διότι είναι τα εργαλεία του μαθητή.  .
Σημαντικός ο ρόλος του Ολοήμερου σχολείου για τους εργαζόμενους γονείς και την εργαζόμενη μανούλα ..Τα παιδιά Κοινωνικοποιουνται και αποκτούν την ταυτότητα του Εμείς και παραμεριζεται σιγά σιγά η ταυτότητα του Εγώ….
Η Μαμά και ο μπαμπάς με ανακούφιση θα παραλάβουν το παιδί από το Ολοήμερο σχολείο ταισμενο και διαβασμενο…έτσι ώστε με μια μικρη επανάληψη να αφιερώνουν περισσότερα Ποιοτικό Χρόνο στα παιδιά και στη  θαλπωρή της Οικογένειας …
Είναι καλό σύμφωνα με μεγάλους παιδαγωγούς η Ξένη Γλώσσα να ξεκινά αφού το παιδί κατακτήσει τη μητρική γλώσσα…συνήθως Τριτη Δημοτικού…Από τη Δευτέρα Δημοτικού μπορεί να ξεκινήσει παίζοντας  να μαθαίνει λεξουλες και φρασεις μόνο της ξένης γλώσσας…
Προσοχη μεγάλη στο Internet και τα κινητά πάντα υπό την επίβλεψη των γονέων και με συμφωνημένη ώρα.  .Συμβόλαιο Γονέων παιδιων.
Οι εξωσχολικές δραστηριότητες με φειδώ ..ανάλογα με τα χαρίσματα τους…και να μένει στα παιδιά χρόνος ποιοτικός για ξεκούραση και παιχνίδι που είναι η χαρά τους ..
Αυτά αγαπητοί φίλοι μπαμπάδες και μανουλες
για Αρχή της Σχολικής χρονιάς με το καλό με Υγεία και Ευτυχια για ολους μας και ειδικά για τους μικρούς μας μπομπιρες .  … . .
Θα τα λέμε  ………

Μαρια Αλεξιου

διάβασε και αυτό  Η Καλλιθέα Αλλάζει Άννα Παπαρούπα συνεχίζω με Δημήτρη Κάρναβο

Υποψήφια της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Καλλιθέας.

Facebook Comments Box

Απάντηση