2.909 εργαζόμενοι μετά από σχεδόν 20 χρόνια εργασίας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», γίνονται μόνιμοι καθώς κατατέθηκε  από τον υπουργό Εσωτερικών τροπολογία, με την οποία  η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού μονιμοποιείται , ενώ την Τρίτη μετά την Καθαρά Δευτέρα ψηφίζεται από τη βουλή. Συγκεκριμένα η τροπολογία που κατατέθηκε αναφέρει «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, 28/02/2023, προς συζήτηση και ψήφιση.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση (άρθρο 2) επιδιώκεται η συνέχιση της απασχόλησης του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που δεν περιλαμβάνεται στους οριστικούς πίνακες διοριστέων της υπό στοιχεία 4Κ/2020 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ (τ. ΑΣΕΠ 15).

Παράλληλα το ΥΠ.ΕΣ καταβάλει προσπάθεια και για την τακτοποίηση και των 164 εργαζόμενων που έμειναν εκτός του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, (προκήρυξη 4Κ/ 2022), παρότι απασχολούνται με συμβάσεις όπως οι συνάδελφοι τους για πάνω από 17και 18 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετωπίζουν νομικό “κόλλημα” διορισμού, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) υπ’ αριθμ. 1548/2022, ακυρώνεται η σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 κατά το μέρος αυτής που προέβλεψε ότι ειδική εμπειρία λαμβάνεται υπόψη ως προς σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων, δηλαδή και ως προς τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία αποτελεί βαθμολογούμενο κριτήριο.

Οι  εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι», είχαν αναφέρει σήμερα 24 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί η τροπολογία για τούς εκτός της Προκήρυξης του ΒΣΣ, και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί, με βάση την ενημέρωση που έχουν από συνεργάτες του υπουργού Μάκη Βορίδη.

διάβασε και αυτό  Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών τη Δευτέρα 9/8

Από αύριο οι οδηγίες σε όλους τους δήμους

Σύμφωνα με τους ίδιους, η τροπολογία περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων που είχαν μείνει εκτός και διασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας τους. Από αύριο επίσης θα σταλούν από το υπουργείο Εσωτερικών, οδηγίες προς όλους τους δήμους όπου λειτουργούν οι δομές για να αρχίσει η διαδικασία του διορισμού τους.

Εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου επισημαίνουν ότι από τη στιγμή παραλαβής των οδηγιών από τα γραφεία προσωπικού των δήμων θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσα σε 20 ημέρες.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν, καλούνται όλοι να έχουν έτοιμα τα δικαιολογητικά και κυρίως να φροντίσουν άμεσα για την διασφάλιση των ιατρικών πιστοποιητικών που απαιτούνται, ενώ ξεκαθαρίσουν ότι η διαδικασία του διορισμού τους δεν επηρεάζεται από την προκήρυξη των εκλογών. Η δε χρηματοδότηση της πρόσληψης του προσωπικού για τούς πρώτους μήνες μέχρι να διοριστούν θα γίνει με απευθείας επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών προβλέπει ότι κατανέμονται θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ΟΤΑ α’ βαθμού χώρας και αφορά όσους περιλαμβάνονται στους αντίστοιχους οριστικούς πίνακες διοριστέων της εν λόγω προκήρυξης.

Όπως ανέφεραν στο makthes.gr εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου με την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή δίνεται λύση στο τεράστιο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από την απόφαση του ΣτΕ και αφορούσε τούς ήδη επιτυχόντες. «Πλέον εκκρεμεί το θέμα των 164 συναδέλφων που πρέπει να βρεθεί λύση. Προς αυτή τη κατεύθυνση έχουν γίνει και γίνονται κινήσεις από τα σωματεία μας, τα οποία πιέζουν το υπουργείο για την άμεση επίλυση του θέματος» αναφέρουν οι ίδιοι.

διάβασε και αυτό  Κυριακή ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω