Κοινωνία

Μάκης Βορίδης πρώτη φορά εφαρμόζεται ο Ετήσιος Κύκλος Στελέχωσης του Δημοσίου

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο βελτίωσης και εξ ορθολογισμού της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης έθεσε, για πρώτη φορά, σε πλήρη εφαρμογή τον ετήσιο κύκλο στελέχωσης.

Ο ετήσιος κύκλος στελέχωσης περιλαμβάνει δύο κύκλους κινητικότητας (Ιανουάριος – Μάιος και Οκτώβριος – Δεκέμβριος) σε συνάρτηση με τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων που πραγματοποιείται από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Με την ολοκλήρωση του δευτέρου κύκλου κινητικότητας για το έτος 2021 εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ολοκληρωμένα και στο ακέραιο ο Ετήσιος Κύκλος Στελέχωσης, διορθώνοντας πράξεις και παραλείψεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία πλήθους υπηρεσιών του Δημοσίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατάργηση από μέρους του κ. Βορίδη εκατοντάδων παρεκκλίσεων που είχε προσθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα κινητικότητας, εξαιρώντας δημόσιους υπαλλήλους και υπηρεσίες από τη διαδικασία, ακυρώνοντας ουσιαστικά την εφαρμογή του και καθιστώντας το ανεξέλεγκτο. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν να δημιουργηθούν υπερστελεχωμένες υπηρεσίες σε βάρος άλλων υπηρεσιών που κατέστησαν υποστελεχωμένες. 

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος κινητικότητας για το έτος 2022 ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη εφαρμογής του ετήσιου Κύκλου στελέχωσης για το τρέχον έτος. 

Στο στάδιο αυτό, οι φορείς, κατόπιν αξιολόγησης των αναγκών τους καλούνται να υποβάλουν τα αιτήματά τους τόσο για την κάλυψη κενών θέσεων του φορέα τους με μετάταξη όσο και για την προσωρινή κάλυψη αναγκών με απόσπαση.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μηνύει ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη Μόρια.

Απάντηση

Recommended
 Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε την…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: