Κυριάκος Μητσοτάκης επίδομα προσωπικής διαφοράς και ενίσχυση στους συνταξιούχους

Το διακύβευμα αλλά και τα διλήμματα των εκλογών έθεσε ξεκάθαρα μιλώντας στο κομματικό του ακροατήριο στην Κοζάνη ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου αλλά και προβολή στο μέλλον και ανακοίνωσε ότι σήμερα θα μάθουν από τον ίδιο οι συνταξιούχοι που εξαιρέθηκαν από τις αυξήσεις λόγω του νόμου Κατρούγκαλου ποιο θα είναι το επίδομα που θα λάβουν για να αποκατασταθεί η αδικία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε τον κίνδυνο η χώρα να γίνει ακυβέρνητο καράβι λόγω της απλής αναλογικής και κάλεσε τους πολίτες να συμβάλλουν στο να απενεργοποιηθεί αυτή η «βόμβα» ψηφίζοντας με γνώμονα την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Μάλιστα, αναφερόμενος στον κίνδυνο της χαλαρής ψήφου επισήμανε ότι η ψήφος στην πρώτη κάλπη θα είναι αυτή που θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει την κρίσιμη επόμενη μέρα και η δεύτερη κάλπη, θα κάνει την απόφαση αυτή πιο βέβαιη και πιο δυνατή.

Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι «δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία» αλλά «κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», «Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή Πρωθυπουργός Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

Εθνικά θέματα, μεταναστευτικό, η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, οι συμμαχίες που έχει πετύχει, η ανάταξη της οικονομίας κυριάρχησαν στην ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την σύγκριση των πεπραγμένων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θύμισε στο ακροατήριό του, τα fake news με την υπόθεση της «Μικρής Μαρίας», τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό, τις θεωρίες ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, την πεισματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Έβρο. Μίλησε επίσης για δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που συνεχίζουν διαρκώς να διασπείρουν ανθελληνικά ψέματα.

Έκανε λόγο, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτικούς μονίμως διαμαρτυρόμενους, αδίκως περιφερόμενους, αλλά και διαρκώς διαψευδόμενους. Για εθνικές εξαιρέσεις δηλαδή σε όλα τα μέτωπα».

διάβασε και αυτό  Φωτιά σε Βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο εκκένωση της περιοχής

Δεσμεύτηκε για υψηλότερους μισθούς από το 2024 τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα αλλά ακολουθώντας πάντα συγκροτημένη πολιτική που χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις και χωρίς τους ερασιτεχνισμούς του παρελθόντος.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει με ποιον τρόπο θα αποκατασταθεί η αδικία για χιλιάδες συνταξιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr υπάρχουν δυο ενδεχόμενα: Πρώτον, το επίδομα προσωπικής διαφοράς να χορηγηθεί με κριτήριο το ύψος της σύνταξης. Το βασικό επίδομα προσωπικής διαφοράς εξετάζεται να είναι έως 300 ευρώ για συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 1.300 ή 1.500 ευρώ σύνταξη και μικρότερο για όσους έχουν πάνω από 1.500 ευρώ.

Επίσης εξετάζεται να χορηγηθεί το επίδομα με κριτήριο το ύψος σύνταξης και σε όσους πήραν μηδαμινές αυξήσεις πάνω από την προσωπική διαφορά το πολύ έως 20 ευρώ. Στο σενάριο αυτό όσοι είδαν μικρή αύξηση και έχουν σύνταξη έως 1.000 ή 1.300 ευρώ θα πάρουν αναλογία του επιδόματος, ώστε σε ετήσια βάση το άθροισμα αύξησης και επιδόματος να μην είναι πάνω από το επίδομα, δηλαδή να είναι έως 300 ευρώ.

Αντίστοιχα, συνταξιούχοι με 1.500 ευρώ που δεν πήραν αύξηση θα πάρουν το 80% του επιδόματος και όσοι πήραν μικρή αύξηση θα έχουν συμπλήρωμα από το επίδομα.

πηγή vradini

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Πέθανε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός Σύμφωνα με πληροφορίες…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: