Κοινωνία

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βόρεια Εύβοια για το πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της περιοχής

Το Λιμάνι της Αιδηψού ήταν ο πρώτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη βόρεια Εύβοια, για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του μεγάλου προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Σωτήρη Δανίκα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, Χαράλαμπο Μανιάτη, για τη μεταφορά του εμπορικού λιμανιού σε κοντινό σημείο και το σχέδιο για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, με στόχο τη συνολική αναβάθμισή του.

«Είστε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση σπουδαίων κρατικών λειτουργών. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω εσάς για ό,τι κάνατε. Θυμάστε πόσο ακραίες ήταν οι συνθήκες», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Και βέβαια η πρώτη μας υποχρέωση πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Μετά της περιουσίας. Το φυσικό περιβάλλον, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε να το προστατεύσουμε εδώ στην Εύβοια όπως θα θέλαμε, αλλά ο βαθμός του ενδιαφέροντος του κράτους και της συντονισμένης κρατικής παρέμβασης που δρομολογείται για τη βόρεια Εύβοια κατ’ εμέ δεν έχει προηγούμενο. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο τόπος και να χτιστεί το μέλλον της βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Οπότε ευχαριστώ πολύ».

Κ. Μητσοτάκης από Αιδηψό: Ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο η Β. Εύβοια | 1 12
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην βόρεια Εύβοια, όπου προήδρευσε σε σύσκεψη φορέων στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας, στην οποία συμμετείχε επίσης ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021. Στην σύσκεψη έγινε η παρουσίαση και συζήτηση του σχεδίου που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη σελίδα του στο fb

“Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε μια φυσική καταστροφή σε μια μεγάλη ευκαιρία αναγέννησης. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε ότι το ένα σημαντικό, εμβληματικό έργο, το οποίο πρέπει να ταυτιστεί με την προσπάθεια ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας θα πρέπει να είναι ο νέος δρόμος, ο νέος οδικός άξονας από την Χαλκίδα στη Στροφυλιά, ο οποίος θα έχει αφετηρία το τέλος της παράκαμψης των Ψαχνών.

διάβασε και αυτό  Ο ΠΙΚΑΣΟ στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρου Νιάρχου.

Μιλάμε για ένα δρόμο 56 χιλιόμετρα, που βασίζεται σε μία νέα χάραξη η οποία θα μειώσει σημαντικά τη διαδρομή από την βόρεια Εύβοια προς την Χαλκίδα και σε συνδυασμό με την παράκαμψη των Ψαχνών, θα αλλάξει τελείως τον χαρακτήρα των οδικών υποδομών στην βόρεια Εύβοια.

Αυτό αποτελεί μία δέσμευση προσωπική δική μου στους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας, είναι ένα έργο το οποίο θα έπρεπε ενδεχομένως να είχε ενταχθεί στον εθνικό σχεδιασμό εδώ και χρόνια, αλλά επειδή λέμε ότι κάθε κρίση είναι και μία ευκαιρία, έχουμε μία πρόσθετη υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στην βόρεια Εύβοια και να προτεραιοποιήσουμε το έργο αυτό”.

Κ. Μητσοτάκης από Αιδηψό: Ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο η Β. Εύβοια | 2 8
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην βόρεια Εύβοια, όπου προήδρευσε σε σύσκεψη φορέων στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας, στην οποία συμμετείχε επίσης ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021. Στην σύσκεψη έγινε η παρουσίαση και συζήτηση του σχεδίου που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου, και οι βουλευτές Ευβοίας της ΝΔ Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός.

πηγή vradini

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: