Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση μνήμης της Μαριέττα Γιαννάκου και στην εκδήλωση για Κώστα Σημίτη

Ισχυρούς συμβολισμούς εκπέμπει η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει το παρόν σήμερα το απόγευμα σε δύο εκδηλώσεις, με έντονο πολιτικό άρωμα.

        Ποιοι θα μιλήσουν στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη – Παρέμβαση του  πρώην πρωθυπουργού
Δεδομένου ότι αμφότερες οι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν την ίδια ώρα (7 μ.μ.), πολλά είχαν ακουστεί αναφορικά με το ποια εξ αυτών θα αποφάσιζε να τιμήσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος τελικά, αφού επισπεύστηκε και το πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Κίνα, αποφάσισε να παραστεί και στις δύο, έστω μοιράζοντας το χρόνο ανάμεσά τους.

Η σχέση του κ. Μητσοτάκη με την Μαριέττα Γιαννάκου ήταν ανέκαθεν πολύ καλή, ο ίδιος συνδεόταν μαζί της με στενή φιλία, την εμπιστευόταν και έδινε μεγάλη σημασία στην άποψή της. Δεν είναι τυχαίο ότι στις εκλογές του 2019, της εμπιστεύτηκε τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν∆ παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εκείνη. Το σημερινό πολιτικό μνημόσυνο αυτής, με κεντρικό ομιλητή μάλιστα τον πρώην πρωθυπουργό, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ακραιφνώς εσωκομματική σύναξη, από την οποία ασφαλώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να λείψει.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έσπευσε να διαψεύσει με ανακοίνωσή του δημοσίευμα (της Εστίας), σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους διοργανωτές της εκδήλωσης ότι δεν προτίθεται να δώσει το παρόν.

διάβασε και αυτό  Παπαστεργίου: «Είμαστε στην πρίζα! Τώρα είναι η ευκαιρία για την ηλεκτροκίνηση οχημάτων»

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε να απουσιάσει και από την εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη. Δεδομένου ότι η διεύρυνση της ΝΔ προς το κέντρο είναι μια από τις βασικές επιλογές του από την αρχή της θητείας του, κάτι που αποτυπώνεται εμπράκτως και με την ύπαρξη πολλών πρώην στελεχών του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι μόνο κέρδη θα έχει από την παρουσία του εκεί. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά και η -εκ των διοργανωτών- Άννα Διαμαντοπούλου, που συνδέεται εδώ και χρόνια με στενούς δεσμούς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η νέα πραγματικότητα δηλώνει ότι σε έναν βαθμό παλιές διαχωριστικές γραμμές έχουν ξεθωριάσει, στη θέση τους αναδύονται νέα δίπολα, πολύ πιο σύνθετα διλήμματα, με πρώτο το “πρόοδος-οπισθοδρόμηση”», είχε πει ο πρωθυπουργός, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, συνεχίζοντας: «Το έθεσε η ίδια η ζωή, το προσδιόρισε ηχηρά η ίδια η κοινωνία: οι πολιτικές απόψεις δοκιμάζονται πια στις πολιτικές συμπεριφορές, όχι στις εξαγγελίες. Και δικαιώνονται μόνο στην πράξη, που ένα δηλώνει πλέον: η προοδευτική δύναμη είναι αυτή η οποία τελικά είναι χρήσιμη για τον τόπο και τους πολίτες».

άρθρο Φίλιππος Πανταζής

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: