Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης Αρωγή έως 10.000 ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

  Την αύξηση έως το ύψος των 10 χιλιάδων ευρώ στην πρώτη αποζημίωση στους πληγέντες αγρότες, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις αποζημιώσεις, είπε ότι οι αγρότες πήραν την πρώτη βοήθεια ύψους 2 χιλιάδων ευρώ για τις ζημιές και τώρα κάνουν αιτήσεις για τον πυρήνα της αποζημίωσης. Η συγκεκριμένη βοήθεια θα αυξηθεί από 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με το ύψος των ζημιών στον εξοπλισμό προκειμένου να μπορούν οι αγρότες να ετοιμαστούν για την νέα περίοδο, μέχρι να βγουν οι συνολικές αποζημιώσεις και για τα προϊόντα που καταστράφηκαν.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την πρόσθετη αποζημίωση.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών: «Έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης με την τουρκική πλευρά σε πολλά επίπεδα και δεν αναφέρομαι μόνο στη δική μου σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν» είπε, συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα προσδιόρισε με απόλυτη σαφήνεια ποια είναι τα όριά της, ενίσχυσε τις συμμαχίες της και θωρακίσαμε την οικονομία μας καθώς χωρίς ισχυρή οικονομία δεν πας πουθενά».

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Σύριζα |Χρειάζονται μέτρα στήριξης της απασχόλησης, όχι μισοί μισθοί.

Απάντηση