Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται ανασχηματισμός

H απόφαση για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχει ληφθεί και το μόνο ζητούμενο είναι ο χρόνος, λίγοι θεωρούσαν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει τελικά μέσα στο 2023.

Μετά τα αποτελέσματα λοιπόν του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 το ζήτημα του ανασχηματισμού επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα με μεγαλύτερη θέρμη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή η σχετική εισήγηση όχι μόνο βρίσκεται στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά όλο και περισσότεροι συνεργάτες του την υπερασπίζονται.

Με βάση την εισήγηση ο αριθμός των μελών του υπουργικού συμβουλίου θα μειωθεί αισθητά, περιορίζοντας τους υφυπουργούς και λιγότερο τους αναπληρωτές υπουργούς.

Ελάχιστοι άλλωστε διαφωνούν με τη διαπίστωση ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο είναι πολύ μεγαλύτερο από ό, τι θα έπρεπε.

Παράλληλα οι θιασώτες του ανασχηματισμού πιστεύουν ότι μετά τις περιφερειακές εκλογές είναι η ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να δείξει στην κοινωνία ότι έλαβε το μήνυμα των πολιτών μετά από μία σειρά κυβερνητικών αποτυχιών.

Πληροφορίες τονίζουν ότι εκτός από τον περιορισμό των υφυπουργών τουλάχιστον τρεις υπουργοί , από τους λεγόμενους πρωτοκλασάτους, θα χάσουν την “καρέκλα” τους .

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά τις επιδόσεις των υπουργών και υφυπουργών του και δεν λείπει η χαμηλή βαθμολογία σε κάποιους από αυτούς.

Πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρωθυπουργός φέρεται να είχε πει «ναι» στην αναβολή του ανασχηματισμού για αρκετά μετά τη ΔΕΘ, τοποθετώντας τον προς τα τέλη του χρόνου.

Ήταν τότε που εκτιμήθηκε ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να έχουν χαρακτήρα συνολικής πολιτικής αποτίμησης, μακριά από κάθε λογική προσωπικής «ανταμοιβής». Με βάση τις πληροφορίες που κυκλοφορούν πέριξ του πρωθυπουργικού γραφείου, το προσεχές διάστημα, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου θεωρείται ιδανικό για τις αλλαγές.

διάβασε και αυτό  Τι αλλαγές “φέρνει” το Ν/Σ για τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης

Στο πλαίσιο αυτό κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά για το ποιά πρόσωπα θα είναι αυτά που θα τεθούν εκτός σχήματος.

Οι αστοχίες στην αντιμετώπιση των πλημμυρών προφανώς και θα παίξουν ρόλο στις αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη, αφού όπως φάνηκε και από τις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες τιμώρησαν τη ΝΔ στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση