Κωπηλασία: O Σερραίος Σταύρος Σουλαρίκας στοχεύει τους Ολυμπιακούς

Πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο θα διεκδικήσει ο Σερραίος αθλητής της κωπηλασίας Σταύρος Σουλαρίκας.

Ο Σερραίος αθλητής με καταγωγή από τον Πεθελινό, όπου ξεκίνησε την ενασχόληση του με την κωπηλασία, είναι μέλος της Ελληνικής αποστολής που βρίσκεται στο Βαρέζε για να πάρει μέρος στη ρεγκάτα Ολυμπιακής πρόκρισης αποκλειστικά για χώρες της Ευρώπης. Οι αγώνες ξεκινούν τη Δευτέρα 5 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 7 Απριλίου και θα αποτελέσουν την  προτελευταία ευκαιρία για να βρεθούν τα Ελληνικά πληρώματα στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στη ρεγκάτα πρόκρισης θα αγωνιστούν τέσσερα Ελληνικά πληρώματα και 6 αθλητές-τριες ενώ συνολικά θα πάρουν μέρος 67 κωπηλάτες-τριες από 22 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Τέσσερα τα πληρώματα , ένα το εισιτήριο

Ο Σταύρος Σουλαρίκας θα αγωνιστεί στο διπλό σκιφ ελ βαρών ανδρών με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου (φώτο) (προκρίνονται τα δυο πρώτα πληρώματα).

Τα άλλα πληρώματα είναι: στο σκιφ των ανδρών θα αγωνιστεί ο Στέφανος Ντούσκος (προκρίνονται οι 3 πρώτοι), στο σκιφ γυναικών η Αννέτα Κυρίδου (προκρίνονται οι 3 πρώτες) και στο διπλό σκιφ ελ βαρών  γυναικών οι Ζωή Φίτσιου-Ευαγγελία Αναστασιάδου (προκρίνονται τα δυο πρώτα πληρώματα).

Ωστόσο και όλα τα ελληνικά πληρώματα να πάρουν τις θέσεις που δίνουν εισιτήριο για το Τόκιο , βάσει  της κατάταξης της χώρας στην Ευρώπη από την συγκεκριμένη ρεγκάτα ΜΟΝΟ ΕΝΑ πλήρωμα θα πάρει το «πράσινο φως» από τη FISA για τους Ολυμπιακούς. Εάν καταφέρει το ένα, από τα τέσσερα να μπει στην τροχιά των εισιτηρίων θα είναι αυτό που θα πάει αυτόματα. Αν είναι παραπάνω θα κληθεί η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΕΟΕ να επιλέξουν σε πιο θα δοθεί το εισιτήριο από την Ευρωπαϊκή ρεγκάτα πρόκρισης.

διάβασε και αυτό  Τέσσερις δημοτικές παρατάξεις Καλλιθέας κατά Νομοσχεδίου Εκσυγχρονισμός Χωροταξικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας

Πηγή: ertnews.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Δεκαεξάχρονη έχασε χθες τη ζωή της από κορονοϊό. Μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα του…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: