Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος

Την παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας τον Σεπτέμβριο του 2021 με τίτλο «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος» επαναλαμβάνει το θέατρο Altera Pars. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική περφόρμανς που εξερευνά την αέναη μάχη του ανθρώπου σε σχέση με το χρόνο, αντλώντας από την αρχαία ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα την κοσμογονική σύγκρουση του Κρόνου με το Δία, βασισμένη στη «Θεογονία» του Ησίοδου και πλαισιωμένη από ορφικούς ύμνους. Ο Τιτάνας Κρόνος, παγκόσμιο σύμβολο του αδηφάγου χρόνου, καταβροχθίζει τα παιδιά του οδηγώντας τα στην ανυπαρξία.
Την παντοδυναμία του έρχεται ν’ ανατρέψει το μοναδικό παιδί που ξέφυγε της
καταστροφικής μανίας του, ο Δίας, που ετυμολογικά και συμβολικά προσδιορίζεται ως πηγή της «ζωής». Έτσι ο μύθος μπορεί να ιδωθεί ως το διαχρονικό όνειρο εξάλειψης του χρόνου, που μας υπενθυμίζει πως ο χρόνος δύναται τελικά να νικηθεί εκεί όπου η ζωή επικρατεί.

Η ηθοποιός Αγγελική Κοντού, που βρίσκεται πίσω από την σύλληψη της παράστασης, συμπράττει επί σκηνής με τον μουσικό Γιώργο Διαμαντόπουλο που υπογράφει και ερμηνεύει ζωντανά τη μουσική σύνθεση με πολλά παραδοσιακά όργανα απ’ όλο τον κόσμο, σε σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου.

Ταυτότητα της Παράστασης
Σύλληψη/Ιδέα: Αγγελική Κοντού
Επιστημονική σύμβουλος: Mίνα Χειμώνα
Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος
Ερμηνεία: Aγγελική Κοντού
Πρωτότυπη /ζωντανή μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος
Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Επιμέλεια κίνησης: Ελβίρα Μπαρτζώκα

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στο Δήμο Καλλιθέας

Απάντηση

Recommended
O Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: