Κώστας Μπακογιάννης Η ανάπλαση των παλαιών Σφαγείων θα γίνει με κοινή επιτροπή Αθήνας και Μοσχάτου Ταύρου

Συνάντηση με θέμα  την ανάπλαση των π. Σφαγείων στον Ταύρο πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τον Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου. Ο Κώστας Μπακογιάννης  επανέλαβε την ήδη εκφρασθείσα θέση του ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την ανάπλαση αυτή έχει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου παρά το ότι ιδιοκτησιακά ο χώρος ανήκει στον Δήμο της Αθήνας. Συμφωνήθηκε ότι θα δημιουργηθεί κοινή επιτροπή παρακολούθησης και θα εγκριθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας των δύο Δήμων με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου της Αθήνας Ανάπλαση Α.Ε, η οποία είναι επιφορτισμένη για τη συγκέντρωση των προτάσεων και ιδεών ανάπλασης και πρόσφατα έκανε μια νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου μαζί με τα υπάρχοντα δεδομένα να διαμορφωθεί μια κοινή απόφαση για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου.

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση για τη διαμόρφωση και  αξιοποίησή του, θα ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα ο Δήμαρχος Αθηναίων ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση – πρόταση του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου για την παρουσία του σε συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου διαδικτυακά όπου θα ενημερώσει και ο ίδιος προσωπικά για τις απόψεις του.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Προχωρούμε για την ανάπλαση του χώρου των Σφαγείων που για δεκαετίες παραμένει αναξιοποίητος με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και την ανάπτυξη της πόλης μας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων σεβόμενος το ότι ο χώρος αυτός βρίσκεται στον Ταύρο  δήλωσε και πάλι κατηγορηματικά ότι η αξιοποίηση των πρ. Σφαγείων θα γίνει σύμφωνα με τις προτάσεις – αποφάσεις του Δήμου μας. Θα αξιοποιήσουμε όλες τις προτάσεις για την ανάπλαση των Σφαγείων ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις με καθοριστικό τον ρόλο του Δήμου μας».

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Έφυγε για το Στίβο του Ουρανού Ο Βασίλης ΣτεβαστήςΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Πολιτική κόντρα και καυγάς σημειώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: