Κικίλιας στο CNN: Το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό

Συνέντευξη στην εκπομπή του CNN «Quest Means Business» παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο. Το μέλος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα είναι ανοιχτή όλο το χρόνο για να μπορεί να την επισκεφθεί όποιος την επιλέξει, ενώ αναφέρθηκε στις επαφές του με tour operators, ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες από τη Μεγάλη Βρετανία, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και τη σκληρή δουλειά που γίνεται ώστε η τουριστική περίοδος να ανοίξει στην Ελλάδα νωρίς την άνοιξη (Μάρτιο-Απρίλιο).

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και ότι αυτό δεν θα συμβεί τυχαία. «Εργαζόμαστε σκληρά και παλεύουμε για να κερδίσουμε κάθε ταξιδιώτη, προσφέροντας μια νέα τουριστική εμπειρία, φωτίζοντας νέους προορισμούς: περισσότερα νησιά, μικρά και μεγάλα, την ηπειρωτική χώρα, το city break», είπε χαρακτηριστικά, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την πορεία της πανδημίας. Ερωτώμενος για το ζήτημα των υποδομών συγκεκριμένων δημοφιλών προορισμών, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η Ελλάδα διαθέτει 320 εκ. ευρώ από το RRF για να ενισχύσει τις υποδομές της και να φτιάξει νέες όπου απαιτείται.

«Έχουμε πολύ περισσότερα όμορφα μέρη που μπορούν να ανακαλύψουν οι επισκέπτες της Ελλάδας»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Richard Quest, για το αν ο τουρισμός οδηγείται στο σενάριο που θα πρέπει να πούμε «αρκετά», ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε: «Δεν μας αρέσει το αρκετά, θέλουμε περισσότερα. Θέλουμε ποιότητα, περισσότερο εισόδημα, νέες καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Δεν έχουμε πρόβλημα με την ποσότητα, καθώς έχουμε εκατοντάδες προορισμούς από το Βορρά μέχρι το Νότο, στους οποίους θέλουμε να διαχυθούν οι επισκέπτες μας. Δεν είναι μονάχα οι brandαρισμένοι προορισμοί μας που “ανακαλύφθηκαν” από τους επισκέπτες μας τη δεκαετία του ’50 ή του ’60. Έχουμε πολύ περισσότερα όμορφα μέρη που μπορούν να ανακαλύψουν οι επισκέπτες της Ελλάδας».

διάβασε και αυτό  Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο θα υπάρχει απάντηση στις Τουρκικές προκλήσεις

Δείτε τη συνέντευξη:

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Πληρωμές που ξεπέρασαν τα 11,3 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε ο Οργανισμός Πληρωμών…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: