Κικίλιας: Εμπιστευόμαστε τον ΕΜΑ, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca

Ξεκάθαρος ότι η χώρα θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του ΕΜΑ σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών εμπιστευόμαστε έναν θεσμό, τον EMA, που έχει δώσει αδειοδοτήσεις, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες», είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε πως «εδώ στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει να προσμετράμε τα επιστημονικά δεδομένα, σεβόμαστε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Μέχρι να πει ο EMA κάτι άλλο εμβολιαζόμαστε με όλα τα εμβόλια που έχει εγκρίνει η Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι ο EMA έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής ασφαλείας του την προσεχή Πέμπτη.

Ωστόσο, σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) επισημαίνει ότι αν και η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με την πιθανή συμβολή του εμβολίου της AstraΖeneca στη δημιουργία θρόμβων συνεχίζεται, «ο ΕΜΑ επαναδιατυπώνει την πεποίθηση ότι τα οφέλη που προσφέρει το εμβόλιο στην πρόληψη της COVID-19 και στην αποτροπή νοσηλειών και θανάτων υπερτερούν του κινδύνου των παρενεργειών του». Σήμερα συνεδριάζει και ο ΠΟΥ.

Nα σημειωθεί ότι σειρά χωρών έχει σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που εμφανίστηκαν σε άτομα που προηγουμένως είχαν λάβει το εν λόγω εμβόλιο, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάποια σύνδεση προς το παρόν.

Πηγή: vimapress.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Τι περιλαμβάνει η εγκύκλιος για τον εμβολιασμό των εργαζομένων

Απάντηση

Recommended
Τις βασικές στοχεύσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας παρουσίασε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: