Φάκελος Μάριου Παπαγεωργίου 8 νέα πρόσωπα ερευνούνται Οι διασυνδέσεις του “εγκεφάλου”
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου. Όπως έγραψε νωρίτερα το dikastiko.gr οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για εμπλοκή στη δολοφονία του άτυχου νεαρού, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους.
Όπως αποκάλυψε στο MEGΑ, στην εκπομπή ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη που ασχολείται από την πρώτη στιγμή με το θέμα. Ο εγκέφαλος της απαγωγής και της δολοφονίας του 27χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου είχε επαφές με πολιτικά πρόσωπα, με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., με στρατιωτικούς, εμφανιζόταν να συνοδεύει χρηματοποστολές, ενώ επικαλείται ότι γνώριζε στελέχη της CIA στην Αθήνα.
Σημειώνεται δε ότι ανάμεσα στα οκτώ νέα πρόσωπα που φέρεται ότι συμμετείχαν στη μοιραία αρπαγή του 27χρονου είναι ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στον Άλιμο, που επισκεπτόταν ο άτυχος Μάριος Παπαγεωργίου και ο 83χρονος «εγκέφαλος» της αρπαγής κι ένας οδηγός γνωστού τραπεζίτη.
Ακόμη στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι ιδιοκτήτης συνεργείου στην περιοχή της Δάφνης, αλλά κι ένας ιδιοκτήτης καταστήματος με κινητά τηλέφωνα στο κέντρο της Αθήνας, όπως και δύο αστυνομικοί συγγενείς των εμπλεκόμενων.
Η κυρία Βαρβάρα και μιλώντας στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” και στην Αγγελική Νικολούλη συγκινεί αποκαλύπτοντας όσα της είχαν πει στο δικαστήριο οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Τρίτη 9 Μαΐου.
«Είναι μία ευχάριστη είδηση και λέω ο Θεός δεν μας ξεχνάει και οι προσευχές μας βγήκαν αληθινές. Πιστεύω στο Θεό ότι θα βρεθούν τα οστά του Μάριου. Το πιστεύω, δεν το βάζω κάτω», λέει η κυρία Βαρβάρα και συνεχίζει: «Και να πω και συλλυπητήρια στους “κυρίους”, που συνελήφθησαν τώρα. Όταν γινόταν το δικαστήριο με πλησίασαν και μου είπαν συλλυπητήρια. Τους τα ανταποδίδω. Έκαναν κακό στην οικογένειά μου και τους γύρισε μπούμερανγκ».
Η Αγγελική Νικολούλη από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του 26χρονου αλλά και την εύρεση της αλήθειας γύρω από την μυστήρια υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του.
Η δημοσιογράφος το 2019 είχε επικοινώνησε πάλι με έναν από τους δύο συλληφθέντες που ανήκε στην πρώτη ομάδα του εγκεφάλου και κανείς τότε δεν την άγγιζε.
Η συνομιλία αυτή βγαίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, με όσα είπε ο κατηγορούμενος, αλλά και την επιθετικότητά του να προκαλούν ανατριχίλα. Ο κατηγορούμενος κατηγορούσε την Αγγελική Νικολούλη ότι προβάλει μία λανθασμένη εικόνα για το πρόσωπό του.
«Πες μου ρε Αγγελική γιατί έχω νευριάσει», είπε φανερά εκνευρισμένος όταν σήκωσε το τηλέφωνο. Όταν η δημοσιογράφος τον ενημέρωσε πως έρχονται εξελίξεις, απάντησε: «Τι είναι αυτά που λες ρε συ; Έχω κάνει κάτι; Αγγελική είμαι από τον Πύργο και φοράω παντελόνια. Δεν έχω καμία σχέση».
Η Αγγελική Νικολούλη του είπε πως γνωρίζει ότι ο ίδιος ήταν στην πρώτη ομάδα που απήγαγε και δολοφόνησε τον Μάριο. «Δεν έχω κάνει τίποτα κορίτσι μου, δεν καταλαβαίνεις; Επειδή ήμουν άνεργος και μιλούσα με αυτόν τον ….. στα τηλέφωνα, επειδή τα έχετε δέσει και τα έχετε πλάσει όπως θέλετε, ειδικά εσύ».
Τα αίματα… άναψαν όταν η δημοσιογράφος τον παρότρυνε να μιλήσει και να πει την αλήθεια πριν αποκαλυφθεί η δράση του. «Μωρέ δεν πάει να γίνει οτιδήποτε δεν με ενδιαφέρει», είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Αυτόν το ….. το γνώρισα όταν δούλευα στην εταιρία. Ήμουν άνεργος και έλεγε σε όλους ότι θα βρει δουλειές. Ο γιος του πού είναι ρε Αγγελική; Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Θα πάω στα δικαστήρια και θα λάμψει η αλήθεια».
Τόνιζε πως είναι αθώος και αυτό θα αποδειχθεί από την έρευνα στη Θήβα, που πήγε με τα κάρβουνα. Όπως ανέφερε, όλοι αυτοί οι άνθρωποι στις ταβέρνες θα αποδείξουν στο δικαστήριο την αθωότητά του.
«Μα κάνει μπαμ ποιος το έχει κάνει ρε παιδιά», είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Γιατί δεν μιλάει; Στο τελευταίο δικαστήριο του είπα μίλα ρε ….».
Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «πόλεμο» εναντίον του. «Με πολεμάνε. Δε ξέρω ποιος τα κάνει όλα αυτά. Γιατί με φωνάξανε τώρα; Τι θα μου κάνουν; Έχουν στα χέρια τους κάτι; Ας μου κάνουν δίωξη, θα πάω να μιλήσω στον ανακριτή».
Το 2013 η Αγγελική Νικολούλη είχε επικοινωνήσει με τον γιο του «εγκεφάλου» της ομάδας.
Ήταν αστυνομικός σε ευαίσθητη υπηρεσία και το όνομά του ακούστηκε από μάρτυρες στην όλη υπόθεση αφού λειτουργούσε για λογαριασμό του πατέρα του και δεν ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. για την απαγωγή του Μάριου. Η άρνησή του να μιλήσει ήταν ενδεικτική της εμπλοκής του.
«Σε έψαχνα γιατί υπάρχουν κενά», του είπε η Αγγελική Νικολούλη και ο αστυνομικός απάντησε: «Δεν έχω να πω κάτι. Υπάρχουν κενά, αλλά αυτή είναι δική σας δουλειά να τα βρείτε».
Η δημοσιογράφος επέμεινε: «Αλλά κι εσύ είσαι στο Σώμα και θα έπρεπε να είχες κάνει κάτι άλλο. Ένα πράγμα θέλω να σε ρωτήσω, για το δρόμο εκείνο με το αυτοκίνητο τη νύχτα». Ο αστυνομικός φανερά ταραγμένος αρνήθηκε να απαντήσει. Είπε «ευχαριστώ» και έκλεισε το τηλέφωνο.
Σε συνομιλία που είχε με άλλο ένα από τα μέλη της ασύλληπτης μέχρι πρότινος πρώτης ομάδας, εκείνος φάνηκε να τα μπερδεύει την ώρα της επικοινωνίας που είχαν και οι απαντήσεις του προκαλούσαν ερωτηματικά.
Προσποιούταν ότι είχε λυπηθεί για το χαμό του Μάριου και για την Βαρβάρα, που τόσα χρόνια δεν μπορεί να ανάψει ένα κερί στον μοναχογιό της.
«Χαρά στο κουράγιο σας που βοηθάτε και μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Λυπάμαι πραγματικά γι ‘ αυτό το παιδάκι που αγωνιά η μάνα του να του ανάψει ένα κεράκι. Παναγιά μου μακάρι να βγει κάποιος να πει τι του έκανε και να τον βρει η μάνα του για να του ανάψει ένα καντηλάκι», είπε, ενώ όταν η Αγγελική Νικολούλη τον ενημέρωσε πως θα ακολουθήσουν διώξεις και θα κληθεί να απολογηθεί για κακουργήματα, άλλαξε τελείως ο τόνος της φωνής του: «Γιατί τα βάζουν μαζί μου δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι. Ήμουν στη Λευκάδα προτού γίνουν αυτά».
Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το ότι το βράδυ της απαγωγής και δολοφονίας ήταν μαζί τους και ήταν τρεις, εκείνος προσπάθησε να αλλάξει το πότε έφυγε για το νησί. «Με είχε πάρει και τηλέφωνο η σύζυγος του …. (εγκεφάλου) και υπάρχει η συνομιλία. Είχε πει, εσείς είστε στη Λευκάδα κι εμείς τρέχουμε;». Μόνο που αυτή η συνομιλία έγινε μέρες μετά.
Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι γνωρίστηκε με τον εγκέφαλο, όταν έμπλεξε με την εταιρία αυτοκινήτων. «Αυτόν μου τον είχε γνωρίσει ο …. (διευθυντής) , ότι ήταν κάτι στην CIA, ήταν ένας μεγάλος στρατηγός. Αποδείχθηκε ποιος ήταν ο απατεώνας. Αυτόν τον… και συγγνώμη που μιλάω έτσι. Ο ηλίθιος. Δε ξέρω τι έχει παιχτεί με αυτόν τον αλήτη»
ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας
πηγή dikastiko, newbomb
Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα