Σε εξέλιξη ξεπούλημα ψηφοφόρων για μια δημοτική καρέκλα

Έρχεται μια ωραία στιγμή μετά τον πρώτο γύρο που τα ωραία λόγια, οι ιδεολογίες και η ανεξαρτησία πάνε στην πάντα.

Αγωνιστήκανε έλεγαν, στο όνομα του Kέντρου ή της Αριστεράς, για τη δημιουργία ενός νέου μετώπου προοδευτικών δυνάμεων, ικανού να εργαστεί για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης προς όφελος των πολιτών και τον ενεργό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Τρίχες κατσαρές. Για κάποιους αυτός ο στόχος έπαψε πλέον να είναι επίκαιρος.

Ο νέος στόχος τους λέγεται αγώνας για μια καρέκλα. Η “για την μάσα” που λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Δεν εχουν παρει το μήνυμα των εκλογών; Δεν τους προβληματισαν τα χαμηλα τους ποσοστα;

Και το ερώτημα που ταιριάζει στην προκειμένη είναι ένα: ποιόν δουλεύουν;

Αγνοούν την θέληση των ψηφοφόρων τους, τις πεποιθήσεις και τις αξίες τους, και επιλέγουν ως τον πιο σωστό δρόμο αυτόν που θα τους εξασφαλίσει μια καρέκλα συμμετοχής σύμφωνα με τις δηλώσεις των ίδιων στη διοίκηση του πιο νεοφιλελεύθερου, αυταρχικού αλλά ταυτόχρονα πιο αποτυχημένου δημάρχου.

Οι μάσκες πέφτουν και η διαπλοκή ανάγεται σε επιστήμη. Τα προσχήματα και οι δικαιολογίες νομίζουν ότι είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν

Ο κεντρώος και αριστερός ψηφοφόρος γνωρίζει ότι ο αρχηγός της παράταξης που εμπιστεύθηκε, αν αγνοήσει τις μέχρι χθες εξαγγελίες του και στηρίξει τον εκλεκτό του νεοφιλελευθερισμού ή αν απέχει και σιωπήσει στο β γύρο, γίνεται συνένοχος στη συνέχιση της υποβάθμισης της Καλλιθέας και το ξεπούλημα των δομών και των υπηρεσιών του δήμου.

Δεν ντρέπονται αυτοί που το έπαιζαν προοδευτικοί πολίτες να τους δουν οι ψηφοφόροι τους δίπλα σε αυτόν που τόσα χρόνια κατακρίνουν, να ξεπουλάνε αγώνες και ιδεολογίες, την ίδια την πόλη τους; 

Η επιλογή της σιωπής όμως, σημαίνει εξ ίσου συνενοχή.

Να είναι σίγουροι ότι οι δημότες που τους εμπιστευθηκαν θα τους στρέψουν την πλάτη με περιφρόνηση και δε θα τους ακολουθήσουν στην σκοτεινή πορεία τους.

 

 

Facebook Comments Box

Απάντηση