Ελλάδα

Κάηκαν σπίτια στην περιοχή Αδάμες, σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Βαρυμπόμπη

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα από τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και έχει προκαλέσει ήδη εκτεταμένες καταστροφές και στις Αδάμες, καίγοντας σπίτια και περιουσίες.

Από νωρίς η Πυροσβεστική έδινε μεγάλη μάχη προκειμένου η φωτιά να μην περάσει το ρέμα Χελιδονούς, κάτι που δεν έγινε εφικτό.Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα από τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και έχει προκαλέσει ήδη εκτεταμένες καταστροφές και στις Αδάμες, καίγοντας σπίτια και περιουσίες. Από νωρίς η Πυροσβεστική έδινε μεγάλη μάχη προκειμένου η φωτιά να μην περάσει το ρέμα Χελιδονούς, κάτι που δεν έγινε εφικτό.

Μόλις νυχτώσει θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα – Καίγονται σπίτια σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες – Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Τελευταίο φως της ημέρας είναι σήμερα στις 21:02. Τυπικά μέχρι εκείνη την ώρα πρέπει να έχουν προσγειωθεί τα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στην μεγάλη πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης.
Τα αεροσκάφη που συμμετείχαν σήμερα στην προσπάθεια κατάσβεσης επιχειρούσαν από το αεροδρόμιο της Σκύρου καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στα αεροδρόμια της Αττικής που ξεπέρασε και τους 45 βαθμούς Κελσίου περί τις 15:00 ήταν απαγορευτικό να προσγειωθούν και να απογειωθούν από εκεί αεροσκάφη.

Ωστόσο, η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας σημείωσε μικρή πτώση, κάτι που επιτρέπει στα Canadair, εάν υπάρξει ανάγκη, να μπορέσουν να προσγειωθούν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Αυτή την στιγμή η αγωνία στο αεροδρόμιο στο Τατόι επικεντρώνεται στις εγκαταστάσεις της σχολής Ικάρων οι οποίες κινδυνεύουν από το πύρινο μέτωπο. Σημειώνεται πως λόγω της καλοκαιρινής περιόδου δεν βρίσκονται σπουδαστές εντός.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο ενισχύονταν συνεχώς, με το έμψυχο δυναμικό να ξεπερνά και τους 350 πυροσβέστες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν επίσης 70 οχήματα, δέκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200, ενώ υπήρξε και συνδρομή από εθελοντές ΟΤΑ με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

διάβασε και αυτό  Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Νέος πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης
Η μάχη με τον χρόνο είναι μεγάλη καθώς μεγάλο μέρος του μετώπου καίει και κατάφυτο δάσος το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό απάτητο με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να αναγκαστούν μετά της 21:02 να επιχειρήσουν χωρίς την συνδρομή εναερίων μέσων.

Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ η φωτιά επεκτεινόταν δυτικά του αεροδρομίου στο Τατόι και στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ καλύτερη ήταν η εικόνα στους Θρακομακεδόνες. Μέσω του 112 οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα εκκένωσης και του Ολυμπιακού Χωριού. Πηγές από την πυροσβεστική σημειώνουν ότι σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολλά και διάσπαρτα μέτωπα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν.

Πυροσβέστες πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στη Βαρυμπόμπη και πραγματοποιούν εκκενώσεις. Στις 19.00 γνωστοποιήθηκε ότι με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισότεροι πολίτες που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό στη Βαρυμπόμπη, ενώ πέρασε ο κίνδυνος και για τους αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά. Επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο, όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και κατάφεραν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο. Επίσης, από τις 14 αναφορές για εγκλωβισμούς παραμένουν ακόμη τρεις σε εκκρεμότητα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος.
Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: