Αστυνομικά

Επεισόδια στην Νέα Φιλάδελφεια…Τρεις Ανακριτές αναλαμβάνουν την κύρια έρευνα…απολογίες των 105 κατηγορουμένων

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών σε βάρος των 104 συλληφθέντων- κατηγορουμένων για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη ατόμων.

Αναλυτικότερα η δίωξη που ασκήθηκε κατά των προαναφερθέντων, αφορά τα εξής 11 αδικήματα.

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι Κροάτες χούλιγκαν αλώνιζαν σε όλη τη χώρα και η ΕΛ.ΑΣ. ήταν... διακοπές

Τα 4 κακουργήματα για τα οποία διώκονται οι 104 συλληφθέντες είναι: 1) Εγκληματική οργάνωση, 2) Ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστου, 3) Έκρηξη και 4) Κατοχή εκρηκτικών.

Σε ότι αφορά τα 7 πλημμελήματα είναι κατά σειρά: 1) Διατάραξη κοινής ειρήνης, 2) Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη σε απόπειρα, από κοινού και  κατά συρροή, 3) Φθορά ξένης ιδιοκτησίας 4) Βιαιοπραγία με βάση τον αθλητικό νόμο 5) Παράνομη οπλοφορία 6) Οπλοχρησία και 7) Κατοχή φωτοβολίδων.

Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικών ανακριτών.

Συγκεκριμένα η υπόθεση ανατέθηκε στην 25η ανακρίτρια, η οποία και θα την χειριστεί. Μέχρι αυτή την ώρα μελετά την δικογραφία και κάποια στιγμή αργότερα θα καλέσει τους κατηγορουμένους για προθεσμία. Σύμφωνα με πηγές του δικαστικού ρεπορτάζ, θα οριστούν άλλοι δύο ανακριτές λόγω του μεγάλου αριθμού των συλληφθέντων.

Μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστοφόρου Λινού και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ την Ανακρίτρια λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης την 25η Τακτική Ανακρίτρια θα επικουρούν ο 14ος Τακτικός Ανακριτής και η 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Έτσι και προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο οι δικαστικοί λειτουργοί που ορίστηκαν θα λάβουν τις επόμενες ημέρες τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων ανά ομάδες.

διάβασε και αυτό  Σοκ στη Θεσσαλονίκη: γατάκια βρέθηκαν στραγγαλισμένα με βγαλμένα τα γεννητικά όργανα

Οι συλληφθέντες, πλην ενός που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, μετήχθησαν με λεωφορεία και υπό ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκαν σε Τακτικούς Ανακριτές για τις απολογίες τους.

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τα κινητά όλων των συλληφθέντων που έχουν κατασχεθεί ενώ παράλληλα εξετάζεται το γενετικό υλικό και τα βίντεο με στόχο την ταυτοποίηση του δράστη της ανθρωποκτονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, το μαχαίρι δηλαδή με το οποίο φέρεται να έγινε η δολοφονία, αν και έχουν βρεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές. Παράλληλα στα βαν με τις κροατικές πινακίδες που εξετάστηκαν εξονυχιστικά από τις Αρχές δεν βρέθηκε το παραμικρό στοιχείο.

Οι έρευνες για την υπόθεση γίνονται υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ η οποία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους εισαγγελείς πρωτοδικών σύμφωνα άλλωστε και με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Facebook Comments Box

Απάντηση