Νέα Καλλιθέας

Εγκαίνια Κόκκινου Σχολείου Δημοτικού Ωδείου “Οδυσσέας Δημητριάδης”

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του  ανακαινισμένου κτιρίου «Κόκκινο Σχολείο» στο οποίο θα μεταστεγαστεί  το Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης», επί της συμβολής των οδών Περικλέους & Μεταμορφώσεως στην Καλλιθέα, από τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

αξιόλογο είναι το άρθρο του δημοσιογράφου Χρήστου Ράπτη στο in.gr που σας παραθέτουμε παρακάτω

Αν τα κτίρια είχαν λόγο, αυτήν θα ήταν η μορφή που θα ήθελαν να έχουν. Στη Καλλιθέα, ολοκληρώνεται η πλήρη ανακατασκευή του γνωστού σε όλους «Κόκκινου Σχολείου» και το αποτέλεσμα ομορφαίνει την ζωή μας

Το «Κόκκινο Σχολείο» αναγεννήθηκε και θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Ωδείο «Οδυσσέας Δημητριάδης». Το γνωστό σε όλους κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Περικλέους και Μεταμορφώσεως, κατασκευάστηκε αρχικά το 1922.

Τα χρόνια περάσαν και από κόσμημα έγινε αποκρουστικό το συγκεκριμένο κτίριο, όπου δέσποζαν τεράστιες λαμαρίνες και μια τριτοκοσμική εικόνα. Όμως, όταν υπάρχει θέληση από την διοίκηση μιας πόλης και από όλους εκείνους που θέλουν να αντικρύζουν εικόνες που τους ομορφαίνουν την ζωή τότε όλα είναι πιθανά.

Αυτό που φάνταζε απίθανο εδώ και χρόνια έγινε πιθανό. Από πέρυσι που άρχισαν να απομακρύνονται οι λαμαρίνες που το «στόλιζαν» κύλισε καιρός και πλέον αποκαλύφθηκε η νέα του μορφή που αντικειμενικά προκαλεί ενθουσιασμό σε κατοίκους και δημοτική Αρχή. Άλλωστε η επιμονή της τελευταίας είναι που δημιούργησε τις προϋποθέσεις να ξανά συστηθεί στην πόλη αυτό το εμβληματικό κτίριο κατασκευής 1922. Κτίριο όπου έχει μεγαλώσει στους κόλπους του χιλιάδες ανθρώπους είτε ως Κόκκινο Σχολείο, είτε παλαιότερα ως ξενώνα για τυφλά παιδιά. Εκεί στεγάστηκε και η Δημόσια Εμπορική Σχολή Καλλιθέας

διάβασε και αυτό  Στην εντατική τα δίδυμα 5χρονα μετά από φωτιά στην Καλλιθέα

Η ανακατσκευή και ουσιαστική η αναγέννηση του εμβληματικού κτιρίου αποτελεί απόδειξη, πως όλα είναι θέμα επιλογών. Κάθε δημοτική Αρχή οφείλει να ξέρει τι ακριβώς θέλει να κάνει στη πόλη που διοικεί και να θέσει προτεραιότητες.

Η καθημερινότητα με τα διάφορα προβλήματα και οι συνεχείς ανατροπές στους σχεδιασμούς που γίνονται επ’ ουδενή δεν πρέπει να φέρνουν πίσω την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το Κόκκινο Σχολείο συνεχίζει την πορεία του μέσα στον χρόνο και είναι βέβαιο πως η ιστορία εκεί συνεχίζει να γράφεται!

 

 

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: