Η Zeekr ενισχύει δυναμικά την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά, πραγματοποιώντας την πρώτη της συμμετοχή στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2026 (Paris Motor Show), μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η premium μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλου Geely επιλέγει τη γαλλική πρωτεύουσα για να παρουσιάσει ολόκληρη τη νέα ευρωπαϊκή γκάμα της, αλλά και το όραμά της για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της Zeekr στο Παρίσι σηματοδοτεί νέα εποχή
Η συμμετοχή της Zeekr στην 91η διοργάνωση της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική επέκτασης της εταιρείας στην Ευρώπη. Η Γαλλία αποτελεί αγορά υψηλής σημασίας για τη μάρκα, η οποία επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω το δίκτυό της και να εδραιώσει τη θέση της στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Η διοργάνωση συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του κόσμου, προσφέροντας το ιδανικό περιβάλλον για την παρουσίαση νέων μοντέλων και καινοτόμων τεχνολογιών.
Όλη η ευρωπαϊκή γκάμα στο περίπτερο της Zeekr
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα που διαθέτει σήμερα η Zeekr στην ευρωπαϊκή αγορά.
Στο περίπτερο της εταιρείας θα εκτίθενται:
- Zeekr 7X, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο SUV.
- Zeekr 001, το πολυτελές shooting brake που έχει ήδη ξεχωρίσει για τις επιδόσεις και την αυτονομία του.
- Zeekr X, το compact premium SUV για την πόλη.
- Zeekr 7GT, το ολοκαίνουργιο μοντέλο που πραγματοποιεί την ευρωπαϊκή του παρουσία.
Παράλληλα, η εταιρεία θα παρουσιάσει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν την ηλεκτροκίνηση, τις μπαταρίες νέας γενιάς και τις λύσεις συνδεσιμότητας.
Στο επίκεντρο οι τεχνολογίες του μέλλοντος
Η Zeekr αναμένεται να αξιοποιήσει την έκθεση για να παρουσιάσει τις στρατηγικές κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η εταιρεία επενδύει διαρκώς στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture (SEA), ενώ εξελίσσει εσωτερικά συστήματα διαχείρισης μπαταριών, ηλεκτροκινητήρες και τεχνολογίες λογισμικού που υποστηρίζουν την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων.
Δήλωση του CEO της Zeekr Europe
Ο CEO της Zeekr Europe, Lothar Schupet, χαρακτήρισε την έκθεση ιδανικό σημείο για την παρουσίαση της νέας στρατηγικής της εταιρείας.
Όπως δήλωσε, η συμμετοχή στο Paris Motor Show 2026 αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη της Zeekr και ειδικά για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στη γαλλική αγορά, η οποία θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τη μελλοντική πορεία της μάρκας.
Η μεγαλύτερη έκθεση των τελευταίων ετών
Η 91η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, καθώς περισσότεροι από 60 κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.
Η διοργάνωση φιλοξενείται στο Paris Expo Porte de Versailles, καλύπτει περίπου 85.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου και εκτιμάται ότι θα προσελκύσει περισσότερους από 500.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Η Zeekr θα βρίσκεται στην Αίθουσα 5.2, όπου από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου 2026 θα παρουσιάζει ολόκληρη την ευρωπαϊκή της γκάμα και τις νέες τεχνολογίες της.
Η Zeekr επεκτείνει διαρκώς το αποτύπωμά της
Η Zeekr αποτελεί τη διεθνή premium μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλου Geely Holding και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταγράψει εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία.
Από την έναρξη των παραδόσεων, τον Οκτώβριο του 2021, η εταιρεία έχει διαθέσει περισσότερα από 640.000 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως, ενώ συνεχίζει να επεκτείνει τη γκάμα της με νέα μοντέλα και προηγμένες τεχνολογίες, ενισχύοντας σταθερά την παρουσία της στις διεθνείς αγορές.
Η πρώτη συμμετοχή της Zeekr στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην ευρωπαϊκή στρατηγική της εταιρείας. Με πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων, νέες τεχνολογίες και ξεκάθαρη στόχευση στην premium κατηγορία, η μάρκα επιδιώκει να διευρύνει την παρουσία της στην Ευρώπη και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.
Κώστας Νικολακόπουλος
Συντάκτης Αυτοκινήτου – Μοτοσυκλέτας