epa09017808 Stefanos Tsitsipas of Greece in action during his Men's singles quarter finals match against Rafael Nadal of Spain on Day 10 of the Australian Open at Melbourne Park in Melbourne, Australia, 17 February 2021. EPA/DAVE HUNT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Με περίσσιο πείσμα και θέληση και παρότι βρέθηκε δύο φορές “με την πλάτη στον τοίχο”, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε την αντίσταση του Κάρεν Κατσάνοφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά του Ρότερνταμ. Ο Ρώσος τενίστας (Νο 21 στον κόσμο) αιφνιδίασε τον Έλληνα πρωταθλητή, έκανε νωρίς break και πήρε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εντυπωσιακά το δεύτερο σετ, προηγήθηκε 5-0 και τελικά το κέρδισε με 6-3. Στο τρίτο και αποφασιστικό σετ, ο Κατσάνοφ πήρε προβάδισμα 3-1 με break, αλλά ο Στέφανος απάντησε αμέσως και επανέφερε την ισορροπία. Ο Ρώσος προηγήθηκε 5-4, αλλά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε, “έσπασε” το σερβίς του αντιπάλου του και τελείωσε το ματς με 4-6, 6-3, 7-5, μετά από 2 ώρες και 42 λεπτά.

Στα ημιτελικά, ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 8 στην παγκόσμια κατάταξη και 4 στο ταμπλό του τουρνουά) και τον βετεράνο Γάλλο Ζερεμί Σαρντί (Νο 64 στον κόσμο).
Ήδη, πάντως, με τη σημερινή νίκη του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφαλίζει την άνοδό του στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας την καλύτερη ως τώρα θέση της καριέρας του. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αφήσει πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ, που βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Τάκης Θεοδωρικάκος: Στο Γκολφ της Γλυφάδας η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου

Απάντηση