Εκδηλώσεις Προσκλήσεις

H Ώρα της Γης

Από το Σίδνευ έως την Αθήνα, εκατομμύρια άνθρωποι κατεβάζουν τους διακόπτες για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες για την προστασία του πλανήτη. Είναι η Ώρα της γης, μια παγκόσμια περιβαλλοντική δράση, σε μία κρίσιμη χρονιά για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

Στη χώρα μας, τα φώτα σβήνουν για μία ώρα, σε κορυφαία μνημεία και τοπόσημα, όπως στην Ακρόπολη, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στο Προεδρικό Μέγαρο, στον Λευκό Πύργο και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί δήμοι ανά τη χώρα.

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης θα συμμετάσχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο θα σβήσουν, συμβολικά, από τις 20:30 έως τις 21:30.

 

‘”Τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη θα γίνει παγκόσμια συνδιάσκεψη για το κλίμα και γι΄αυτό θα κατεβάσουν τον διακόπτη εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 100 χώρες στον πλανήτη για να στείλουν το μήνυμα ότι η προστασία του πλανήτη είναι μια κοινωνική διεκδίκηση”, τόνισε ο εκπρόσωπος της WWF Ιάσονας Κάντας.

Όταν αποψιλώνουμε τα δάση και καταστρέφουμε τα φυσικά οικοσυστήματα, είμαστε εκτεθειμένοι σε ιους και βακτήρια. Η  φύση ισορροπεί όταν δεν τη διαταράσσουμε, προσθέτει.

 

Φέτος, με τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας, η παγκόσμια δράση επικεντρώνεται στην υγεία του πλανήτη που είναι άρρηκτα δεμένη με την υγεία του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Φέτος, για πρώτη φορά, η ΕΡΤ σβήνει κι αυτή με τη σειρά της συμβολικά τα φώτα του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής.

διάβασε και αυτό  Εκδήλωση 100 Χρόνια από την Μικρασιάτικη καταστροφή "θΥΣΙΑΣ ΜΝΗΜΗ"

H Ώρα της Γης που διοργανώνεται από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση WWF ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, και από το 2009 συμμετέχει και η Ελλάδα.

‘Oπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Οργάνωση, «το Σάββατο, την Ώρα της γης, έχουμε ετοιμάσει για εσένα μια πολύ ωραία έκπληξη! Στις 20:30 σβήσε τα φώτα, μπες και παρακολούθησε την μεγάλη μουσική γιορτή που σε περιμένει στον ιστότοπο:

https://www.youtube.com/watch?v=jUFdhtIrS-A

Πηγή: ertnews.gr


Facebook Comments Box

Απάντηση