Πολιτική

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Σε εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» που πραγματοποιείται στη Γλυφάδα μιλάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας στη Γλυφάδα, έναν Δήμο που συνδέομαι οικογενειακά. Σας συγχαίρω δήμαρχε, γιατί έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά που αποτυπώνεται και στην έναρξη αυτού του έργου, που θα αποτελέσει πρόκριμα για ένα πολύ εμβληματικό σχέδιο.

Σήμερα είναι παγκόσμια μέρα ποδηλάτου. Ακούγοντας τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας, αισθάνθηκα πρόσθετο βάρος γιατί είμαι και ο ίδιος ποδηλάτης. Η ποδηλασία στην πόλη παραμένει πάρα πολύ δύσκολη άσκηση για όλους που όλοι γνωρίζετε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι εκπονείται εθνική στρατηγική ποδηλασίας, για να κάνουμε πράξη αυτό που πολλές χώρες έχουν πραγματοποιήσει.

Να δώσουμε τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν μέσα στις πόλεις το μέσο που είναι εξ ορισμού το πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Αρκεί να δει κανείς πόσοι ποδηλάτες υπάρχουν σε ευρωπαϊκές πόλεις για να καταλάβουμε τον δρόμο που πρέπει να διανύσουμε. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με λύσεις ριζικές, που θα αντιμετωπίζει όλους τους πυλώνες που δυσχαίρεναν την αστική ποδηλασία.

Έχουμε ήδη σημαντικό πλέγμα κινήτρων για τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Ακούω την πρόταση να επεκτείνουμε τα κίνητρα και για τα κανονικά ποδήλατα. Ήδη είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το πρόγραμμα “κινούμαι ηλεκτρικά” πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Εφόσον το πρόβλημα είναι επιτυχημένο θα μπορέσουμε να διαθέσουμε και άλλους πόρους.

Στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου εντάσσουμε συνέχεια γνωστικά αντικείμενα που μπορεί να είναι και η συμπεριφορά στο δρόμο και η εξοικίωση με την ποδηλασία. Εξοικίωση με τους ποδηλάτες πρέπει να υπάρχει και στους οδηγούς που δεν τους αντιμετωπίζουν με τον σεβασμό που επιβάλλει ο ΚΟΚ.

διάβασε και αυτό  Στόχος της κυβέρνησης η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου

Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε ένα καινούργιο έργο, έναν καινούργιο ποδηλατόδρομο που θα συνδέει τον Πειραιά με τη Βουλιαγμένη σε πρώτη φάση και τελικά μέχρι το Σούνιο. Γιατί έχει ειδική σημασία;

Το έργο αυτό έχει μια ξεχωριστή σημασία γιατί σηματοδοτεί μια ανάγκη της πόλης να ανοιχτεί προς τη θάλασσα. Αξίζει κανείς να σκεφτεί γιατί αυτό το άνοιγμα μας πήρε τόσες δεκαετίες να το υλοποιήσουμε στην πράξη».

Δείτε LIVE την ομιλία του:

 

Πηγή: dikaiologitika.gr



Facebook Comments Box

Απάντηση