Γκάγκα: Να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό για να είμαστε όλοι ασφαλείς

To μήνυμα είναι κοινό. Να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό για να είμαστε όλοι ασφαλείς και να προσέχουμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε δηλώσεις της από τη Λάρισα κατά τη σημερινή επίσκεψη της στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης – μέσω τηλεδιάσκεψης – με τους δημάρχους της περιφέρειας, η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που πρέπει και μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού στην εκστρατεία του εμβολιασμού, λόγω του αισθήματος εμπιστοσύνης που απολαμβάνουν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Διευκρίνισε, δε, ότι η κυβέρνηση θα παράσχει κάθε μέσο, όπως γιατρούς και υλικοτεχνική υποδομή, όπου χρειαστεί, για να εμβολιαστούν κάτοικοι όπου κι αν βρίσκονται και μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Θανάσης Νασιακόπουλος, δεσμεύτηκε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεργαστεί, όπως κρίνεται σκόπιμο, τόσο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και με την κεντρική κυβέρνηση για να γίνει ό,τι είναι δυνατό σε σχέση με την ενημέρωση των κατοίκων της Θεσσαλίας και τη συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Την ίδια δέσμευση ανέλαβε τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου ομονοώντας στο γεγονός πως η εκστρατεία για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης της περιοχής, απαιτεί συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αναλυτικά, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου και Κώστας Κολλάτος, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

διάβασε και αυτό  Στο Α.Τ. Περιστερίου ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Σημειώνεται πως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μετά το τέλος της σύσκεψης πραγματοποίησε περιοδεία στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στους δρόμους βγήκαν το πρωί της Δευτέρας (8/11) τα μέλη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: