Πολιτισμός

Γιώργος Λάνθιμος η ταινία Poor Things κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες στην 81η Τελετή Απονομής

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος πέρασε χτες βράδυ μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής του – κι αυτό όχι απλά διότι η ταινία του Poor Things κέρδισε το βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Κωμωδίας.

Photo by John Salangsang/Golden Globes 2024/Golden Globes 2024 via Getty Images

Μετά την απονομή του βραβείου, ο 50χρονος πήρε το μικρόφωνο και απευθύνθηκε στο «Αφεντικό», δηλαδή τον Bruce Springsteen, ο οποίος δεν έχει μεν καμία σχέση με την ταινία, αλλά καθόρισε τη ζωή του Λάνθιμου, όπως μάθαμε χτες.

«Απλά ήθελα να μιλήσω στον Bruce Springsteen όλη τη βραδιά. Έχουμε γενέθλια την ίδια ημέρα, στις 23 Σεπτεμβρίου. Υπήρξε ο ήρωάς μου από όταν μεγάλωνα»

είπε ο Γιώργος Λάνθιμος, εκφράζοντας στη συνέχεια την ευγνωμοσύνη του απέναντι στους συντελεστές της ταινίας του, αποκαλώντας την Emma Stone ως την καλύτερη εκεί έξω.

 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει σε ανάρτηση του : Ένας πρωτοπόρος Έλληνας μεταξύ των κορυφαίων του διεθνούς κινηματογράφου! Μπράβο στον Γιώργο Λάνθιμο για τη διάκρισή του στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, με την ταινία του «Poor Things». Ένα ακόμη βραβείο μετά τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία που αναδεικνύει τον Γιώργο σε έναν από τους πιο μεγάλους σύγχρονους σκηνοθέτες. Δικαιώνεται, έτσι, η τολμηρή ματιά του δημιουργού στην προσέγγιση επίκαιρων και, ταυτόχρονα, διαχρονικών θεμάτων μέσα από εκφραστικούς τρόπους με το δικό του μοναδικό στίγμα. Αποδεικνύοντας ότι το σινεμά παραμένει τέχνη για τους πολλούς, που γεφυρώνει την προσωπική αναζήτηση με τους κοινούς προβληματισμούς.
Είμαστε όλοι υπερήφανοι. Συγχαρητήρια και πάλι!

 

διάβασε και αυτό  Oρεινή Κορινθία : Μια περιήγηση στο ελληνικό Θιβέτ και στις βουδιστικές στούπες

 

Facebook Comments Box

Απάντηση