Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Σάμο, όπου ένα 12χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του με φρικτό τρόπο κατά τη διάρκεια προσέγγισης σκάφους που μετέφερε μετανάστες. Το παιδί εντοπίστηκε νεκρό και διαμελισμένο από την προπέλα του σκάφους στην παραλία Σβάλα, στην περιοχή του κάμπου Βουρλιωτών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σκάφος με 37 αλλοδαπούς είχε φτάσει στη συγκεκριμένη ακτή, όταν ο χειριστής του αντιλήφθηκε ότι περιπολικό του Λιμενικού Σώματος πλησιάζει το σημείο. Τότε, φέρεται να εγκατέλειψε το σκάφος σε παρακείμενη παραλία και να διέφυγε, αφήνοντας πίσω τους επιβαίνοντες.

Άμεσα ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του χειριστή του σκάφους, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, με τις έρευνες να συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή.

Η σορός του άτυχου αγοριού παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση. Παράλληλα, οι 37 αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Σάμου για καταγραφή και για όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Από Newsroom