Ο Κήπος μαςΠεριβάλλον

Φωτεινή Χαλαστάνη Το Αστικό πράσινο θέλει Προστασία

Το περιβάλλον δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση και ό,τι συμβαίνει στο οικοσύστημα μας επηρεάζει άμεσα. Διαταράσσεται επικίνδυνα η οικολογική ισορροπία, γιατί πέρα από τις καταστροφές, οι εκτεταμένες παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, όλα αυτά τα χρόνια της αστικοποίησης, περιόρισαν σημαντικά το πράσινο. Οι περιβαλλοντικοί σχεδιασμοί στις πόλεις ήρθαν για να καλύψουν την ανάγκη να έχουμε τη φύση γύρω μας.

Υπάρχει ευθύνη λοιπόν για προστασία. Παρακολουθούμε αντιδράσεις κατοίκων σε πολλές πόλεις βλέποντας γύρω τους τις παρεμβάσεις.  Προκύπτουν από λάθος χειρισμούς, ελλιπή γνώση, τεχνογνωσία αλλά και την υποστελέχωση από εξειδικευμένο προσωπικό των υπεύθυνων τμημάτων.  Νόμοι, νομολογίες από το ΣτΕ και επιστημονικές παρεμβάσεις για τη σωστή διαχείρηση δεν εφαρμόζονται ώστε να υπερασπιστούν το φυτικό κεφάλαιο, ακολουθώντας τις αρχές της αειφορίας.  Γινόμαστε θεατές άστοχων κλαδεμάτων από συνεργεία που δεν προωθούν την ανάπτυξη των δέντρων αλλά με χρονική ακρίβεια προδιαγράφουν το σύντομο τέλος τους.

 

Η συντήρηση και η φροντίδα δεν θα πρέπει να είναι συνώνυμα με την καταστροφή αλλά να συνδεθεί με μια ορθολογική διαχείριση. Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε ένα αστικό περιβάλλον φιλικό και φιλόξενο για όλους των κατοίκους της πόλης και μια πράσινη αγκαλιά για
κάθε ζωντανό οργανισμό.

άρθρο της ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΑΛΑΣΤΑΝΗ
Τεχνικού  Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων Αρχιτεκτονικής Τοπίου
Υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλος 2 ης Κοινότητας Δήμου Καλλιθέας με την
παράταξη: Ενωμένοι Μπροστά

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Νέα Σμύρνη: Εναρκτήριο λάκτισμα ανθοκομικής έκθεσης

Απάντηση