Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουνίου στον Έβρο, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή του Μεγάλου Δερείου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα, αναπτύσσοντας ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις για τον περιορισμό της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 πυροσβεστικά οχήματα. Παράλληλα, στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς σε μεγαλύτερη δασική έκταση, ενώ οι καιρικές συνθήκες και οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν σε αρκετές περιοχές της χώρας δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Φωτιά και στη Θήβα

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Ελαιώνας του Δήμου Θηβαίων, σε γεωργική έκταση. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν 37 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, η φωτιά στη Θήβα οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 16:00, αποτρέποντας τον κίνδυνο περαιτέρω επέκτασής της.

Υπό έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στον Ελεώνα του Δήμου Θηβαίων στη Βοιωτία, χάρη στην άμεση και συντονισμένη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν εστίες και να αποτρέψουν πιθανές αναζωπυρώσεις. Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 37 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 11 πυροσβεστικά οχήματα.

Η έγκαιρη κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων μέσων συνέβαλε καθοριστικά στην οριοθέτηση της πυρκαγιάς, αποτρέποντας την επέκτασή της σε μεγαλύτερη έκταση και την απειλή για κατοικημένες περιοχές.

Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών καιρικές συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και να αποφεύγουν δραστηριότητες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Έρευνα για τα αίτια

Παράλληλα, κλιμάκια της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) έχουν μεταβεί στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια πρόκλησής τους.

Οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να παραμένουν σε εγρήγορση, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, καθώς οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες παραμένουν ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Από Newsroom